TV der bevæger dig

Hjertetilfælde under cykelløb

Flaget er på halv foran rådhuset

Nyheden om Jan Trøjborgs død under et cykelløb er blevet modtaget med dyb beklagelse i Giro-værtsbyen Herning

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), er dybt berørt efter at have modtaget beskeden om sin socialdemokratiske borgmesterkollega Jan Trøjborgs pludselige død i en alder af 56 år.
- Jeg kendte Jan som en dygtig politiker, en god borgmesterkollega og et meget handlekraftigt og engageret menneske, som jeg har haft et fremragende samarbejde med. Ikke mindst i relation til Giro'en, siger Lars Krarup i en pressemeddelelse.

Herning er i år vært for cykelløbet Giro d'Italias første to etaper, og i den forbindelse har Lars Krarup og byen haft et tæt samarbejde med Jan Trøjborg, som skulle have budt velkommen til cykelløbet mandag.

- Det er klart, at Jan Trøjborgs død vil lægge en voldsom dæmper på stemningen i morgen mandag i Horsens, siger Hernings borgmester, der sad i KL's bestyrelse sammen med Jan Trøjborg.

Venstre-borgmesterens tanker går nu først og fremmest til de efterladte efter KL-formanden og borgmesteren.

Trøjborg fik et hjertetilfælde under et motionscykelløb, som blev arrangeret i anledning af Giro'en i Horsens, hvor tredje etape køres mandag.

- Han vælter over i en grøft, og der bliver forsøgt genoplivning med det samme. Der var kompetente folk med. Der kom lægeambulance og helikopter, og han blev bragt til Skejby Sygehus, siger kommunikationschef i Horsens Kommune, Lars Bjørn Petersen til Ritzau.

Men borgmesterens liv stod ikke til at redde.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden