TV der bevæger dig

Hør hele interviewet: Sådan blev Bios-redder chikaneret

06:06

1 af 2

BIOS-redder står frem i TV SYD: Udsat for chikanerier og rygtespredning, som udspringer fra Falck. Blev uberettiget bortvist, da han søgte job hos BIOS.

Roy Pendegast fra Haderslev var ikke i tvivl, da hollandske Bios vandt Region Syddanmarks udbud. Han arbejdede som redder hos Responce i Horsens og havde 200 km på arbejde. Derfor var det nærliggende at søge ansættelse i Haderslev.

Han var til samtale i april og fik kontrakt. Han orienterede Responce om skiftet og blev bortvist omgående - uden løn.

- Det gjorde mig ked af det, og jeg følte, at jeg var sat i bås med tyveri og sex-chinane. Og uden at have fået mulighed for at forsvare mig, siger han i dag til TV SYD.

Roy Pendegast kender flere eksempler. En anden redder blev bortvist samme dag som ham. Og andre reddere, som har søgt over i BIOS tør ikke fortælle det, fordi de er bange for at blive bortvis.

Responce blev i foråret købt af Falck. Og Roy Pendegast er sikker på, at bl.a. falske rygter og chikane stammer fra Falck.

- Det er jeg 110 procent sikker på., siger han til TV SYD.

Responce har efterfølgende erkendt, at bortvisningen var uberettiget.

- De signaler, vi hører, er, at folk er rigtig, rigtig bange for at sige op i Falck., siger ambulancechef Kim Hansen hos BIOS til TV SYD. De er bange for gruppepres og vil gerne vente med at fortæller om ansættelsen fra 1. september.

05:23 Luk video

Hør hele interviewet med Roy Pendegast (Varighed: 5:23)

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden