TV der bevæger dig

Vejdirektoratet: Hold nu til højre!

Det der irriterer bilister allermest er, når andre bilister ikke holder til højre i trafikken - fx efter en overhaling. Foto: ARKIV

Det, der irriterer allermest i trafikken er, når andre ikke holder til højre i trafikken eller ikke holder afstand nok. Det viser en undersøgelse.

I næste uge sætter Vejdirektoratet og politiet fokus på at få trafikanterne til at holde til højre og til at holde større afstand til hinanden.

Det, der irriterer danskerne allermest i trafikken, er, når andre ikke holder til højre eller holder for lidt afstand. Det viser en undersøgelse, som Vejdirektoratet har fået udført i 2015. Så ud over større sikkerhed og bedre flow i trafikken, så giver det også større køreglæde.

Og faktisk overtræder man færdselsloven, og risikerer at blive vinket ind til siden af politiets patruljer og at skulle betale en bøde., hvis man ikke sørger for at køre ind til højre efter en overhaling, eller ligger i midter eller ydersporet på en flersporet vej uden andre kan passere.

-Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen”, fortæller siger Marianne Foldberg Steffensen, som leder for trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet i en pressemeddelse.

Politiet og Vejdirektoratet gennemfører i samarbejde en landsdækkende målrettet indsats mod bilister, der ikke holder til højre på vejene. Det sker i næste uge.

Vejdirektoratet har lavet en film, der fortæller, hvordan man som bilist placerer sig rigtigt på veje med flere vognbaner:

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden