Hundene bliver skudt

En gruppe beboere fra Nørre Nebel ved Vorbasse har fået nok af løse hunde. De har nu varslet at skyde hundene, hvis ejeren ikke overholder loven og tøjler dem.

Loven byder hundeejere, at deres firbenede venner ikke må løbe frit omkring. Den lov bliver dog ikke overholdt i Nørre Nebel, hvor en række beboere ikke længere vil finde sig i, at deres grunde bliver overrendt af løse hunde, der både sviner og jager vildtet væk.

De frustrerede beboere har tidligere kontaktet ejeren til hundene, som de kender, og er blevet lovet, at hundene ikke ville indfinde sig igen. Det løfte blev dog ikke overholdt, og nu, et halvt år efter, rettede grundejerne så henvendelse til politiet.

Lovligt skyderi

Sådanne sager er ikke uvante på landet, hvor dyr ofte løber uden snor. Politiet opfordrede derfor beboerne på de hundebefængte grunde til at annoncere i den lokale ugeavis. Her skulle det meddeles, at hvis ejeren ikke tøjlede sine dyr, ville de blive skudt omgående. Som sagt så gjort. Én af de lokale initiativtagere i sagen, Gert Sørensen, håber dog ikke, det vil komme så vidt.

- Hvis ikke, der er andre muligheder, så må vi jo gøre det. Desværre. Jeg bryder mig bestemt ikke om at skulle skyde en hund, men hvis det bliver nødvendigt, så må det være den eneste mulighed.

I ugeavisen er syv forskellige matrikler opremset, hvor hundene indtil nu har løbet frit omkring. I dag var sidste frist for ejeren for at holde hundene på sin egen grund.