TV der bevæger dig

Hvidbjerg Strand får livreddertårn

Livreddertårn indviet ved Hvidbjerg Strand Foto: Arkivfoto

Livreddertårn indviet ved Hvidbjerg Strand Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

Livreddertårn indviet ved Hvidbjerg Strand Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

Livreddertårn indviet ved Hvidbjerg Strand Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

1 af 4

Fra kl. 11 vil 36 livreddertårne være bemandet i dagtimerne. Ny på listen er Hvidbjerg Strand i Blåvand.

Trygfonden Kystlivredning indvier det nye tårn mandag. Næstformand for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune, Connie Høj, smider en spand havvand på det rød-hvide livreddertårn og erklærer det åbent.

Varde Kommune har nu livreddertårne på tre strande.

- Det har været vigtigt, fordi det er jo en strand, der er godt besøgt af rigtig mange turister og lokale folk. Så badesikkerheden er jo en vigtig ting, siger Connie Høj til TV SYD

Det nye livreddertårn på Hvidbjerg Strand er udstyret med en hjertestarter, rescue boards, båd og andet førstehjælpsudstyr. Og de specialuddannede livreddere vil være på vagt hver dag fra kl. 11 til 19.

01:08

Masser af børn var med til indvielsen af det nye livreddertårn på Hvidbjerg Strand i Blåvand. Her viste livredderne, hvad der sker, hvis man skulle være så uheldig at komme galt afsted i bølgerne.

Luk video

 

Et flag i toppen af livredderposten betyder, at der er livreddere på vagt, og den primære zone, som livredderne overvåger, er markeret med rød/gule flag i strandkanten. Og erfaringer viser, at livredderne har travlt.

- Sidste sommer havde vi nogle uger med rigtig godt strandvejr, og det betød, at livredderne havde travlt. De gennemførte 60.610 indsatser i hele landet, som bl.a. inkluderer almindelig førstehjælp ved forbrænding efter kontakt med brandmand, snitsår, dehydrering og bistik, siger René Højer fra Trygfonden.

Også de 35 andre livreddertårne åbner i dag. De vil være åbent hver dag frem til midten af august.

I Syd- og Sønderjylland er der livreddertårne ved Lakolk Strand på Rømø, Rindby Strand på Fanø, Vejers Strand, Hvidbjerg Strand og Henne Strand på vestkysten. Og på østkysten på Østerstrand i Fredericia.

 

 

De fem baderåd

TrygFonden har sammen med Dansk Svømmeunion udviklet fem enkle baderåd, der indeholder de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du færdes på stranden.
 
1. Lær at svømme
Når du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.
 
2. Gå aldrig alene i vandet
Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet og råb aldrig om hjælp for sjov.
 
3. Læs vinden og vandet
Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.
 
4. Lær stranden at kende
En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid strandens oplysningsskilte.
 
5. Slip ikke børnene af syne
Hold dig tæt ved badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger. Hold godt øje med børn og sørg for ikke at blive distraheret.
 
 
Tjek stranden på mobilen
Download den gratis applikation ”Strandvejr” til både Android og iOS og tjek forholdene på stranden hjemmefra. Se fx vandets temperatur, hvornår livreddertårnet er åbent, eller om der er brandmænd og alger. Du kan også se de 5 Nationale Baderåd. 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden