I Nordjylland har de fået nyuddannede læger til at blive

I 2010 startede de første studerende på Aalborg Universitets lægeuddannelse. Og succesraten er overbevisende - cirka 80 procent af de udklækkede læger bliver i regionen.

Gustav Valentin er en del af det første kuld læger fra Aalborg Universitet 

I januar blev han færdig, og lige nu er han ph.d. studerende på Aalborg Universitets Hospital, hvor han også arbejder som reservelæge. 

quote

Det at jeg har haft seks-syv år til at blive læge her i byen, har gjort, at jeg har slået mine rødder her, og jeg har fået et netværk her i byen.

Gustav Valentin, ph.d. studerende og reservelæge, Aalborg Universitetshospital

- Det at jeg har haft seks-syv år til at blive læge her i byen, det har også gjort, at jeg har slået mine rødder her, og jeg har fået et netværk her i byen. Hvilket betyder, at jeg meget hellere vil være i det her område end at skulle til at rejse andre steder hen. 

Og han er ikke den eneste, der har valgt at blive i området. 

I alt er 64 læger udklækket fra Aalborg Universitet, og 80 procent af dem er blevet i Nordjylland. 

- Det er vi rigtigt glade for. Det var vores intension fra starten, at det var det, vi ville, og det var hele setup'et fra starten, at vi skulle have de her læger, og de skulle blive her i regionen, siger Jeppe Emmersen
Prodekan, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU. 

quote

Det er vi rigtigt glade for. Det var vores intension fra starten, at det var det, vi ville.

Jeppe Emmersen, prodekan, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU. 

Det var mangel på læger i regionen, der fik universitetet til at oprette uddannelsen. 

Uddannelsen er lavet i samarbejde med Aalborg Universitets Hospital. Her er de også glade for, at de studerende ikke søger væk fra Nordjylland.  Det har været svært at trække folk her til, siger Stig Andersen, der er klinisk koordinator ved Aalborg Universitetshospital.

- Hvis du har boet ti år i København, så er det da noget af en opgave at skulle rykke alt op med rode og flytte livet og familien og børnene til Nordjylland. 

Stig Andersen tror, at det i længden kommer til at hjælpe på lægemanglen. 

Jeg føler mig overbevist om, at det her er et langt sejt træk, som munder ud i, at vi får lettere ved at rekruttere læger til Nordjylland. 

For Gustav Valentin var det oplagt at tage uddannelsen i Nordjylland. Her er han nemlig født og opvokset: 

- Der er ikke så langt hjem til mors kødgryder, så det er meget rart et eller andet sted

Han er glad for, at han er uddannet der, hvor han i dag arbejder:

- Det gør arbejdsgangen meget meget nemmere, og tonen bliver også bare meget mere afslappet. Folk de kender dig, og du kender dem.