TV der bevæger dig

Ishockey: Sønderjyske udligner i DM-finaleserie

Cory Quirk afgjorde kampen. Foto: Annemette Stollig. Foto: Annemette Stollig

Herning var foran 2-0 i kampe i DM-finalerne mod Sønderjyske. Men i aftes vandt Sønderjyske for anden gang i træk.

Spændingen er tilbage i ishockeyens DM-finaleserie, efter at Herning fredag aften tabte 2-3 på hjemmebane til Sønderjyske.

Dermed fik Sønderjyske udlignet til 2-2 i kampe i finaleserien, hvor der spilles bedst ud af syv kampe. Herning har været foran 2-0 i kampe og lignet en dansk mester, men det er vendt lidt på hovedet nu.

I fredagens opgør i Herning blev der ikke scoret et eneste mål i første periode, men der kom til gengæld gang i scoringerne i anden periode.

Sønderjyske scorede hele to gange på 40 sekunder, og så var stillingen lige pludselig 0-2. Kim Lykkeskov og Patrick Asselin lavede målene for udeholdet i en periode, hvor Herning blev ramt af flere udvisninger.

Blot et minut senere i samme periode fik Herning-profilen Lasse Lassen reduceret til 1-2. Lasse Lassen udnyttede et power play til at hamre pucken op i nettaget fra lang afstand.

I tredje periode kæmpede Herning hårdt for at få udlignet, og det lykkedes. Lasse Lassen fandt anfører Anders Poulsen, som scorede til 2-2 otte minutter før tid.

Men Sønderjyske blev ved med at tro på det, og Cory Quirk fik med et listigt skud få minutter før tid gjort det til slutresultatet 3-2 foran de 4117 tilskuere i Kvik Hockey Arena i Herning.

Den femte finalekamp spilles søndag i Vojens, og her kan Sønderjyske for første gang bringe sig foran i finaleserien.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden