Ishockeymestre under pres: Esbjerg sejrer igen

Sønderjyske tabte igen fredag aften til Esbjerg. Esbjerg bringer sig dermed foran 2-0 i sejre.

Sønderjyske har for alvor kniven mod struben i semifinaleserien mod Esbjerg. De forsvarende danmarksmestre på isen tabte igen fredag aften til et hårdt fightende vestjysk mandskab, der forsvarede sin hjemmebanefordel i Granly Hockey Arena.

Det var ellers gæsterne fra Sønderjyske, der kom bedst fra start. I første periode får Sønderjyske bragt sig foran med 1-0 ved Thomas Spelling, hvis skud bliver rettet af på vej mod mål.

I anden periode var Esbjerg Energy derimod bedst. Den canadiske forward Tyler Gron passerede Sønderjyskes finske målmand Myllykoski, og udlignede til 1-1. I perioden blev det også til en 2-1-scoring til Esbjerg Energy, der øgede føringen til 3-1 kort inde i tredje periode.

Herefter skulle Sønderjyske dog for alvor få tur i den. På tre vanvittige minutter i tredje periode fik Sønderjyske pucken i nettet hele tre gange, så de ikke alene udlignede Esbjergs føring, men også bragte sig foran med 3-4.

Kampen skulle dog endnu engang vende. Den canadiske back Wade Bergman viste sine offensive kvaliteter, da han udlignede til 4-4 med fire minutter tilbage. Kampen måtte derfor i overtid.

Den fjerde periode var lige, indtil Sønderjyskes Anssi Rantanen gav Esbjerg Energy et powerplay, hvor det afgørende mål blev scoret af Wade Bergman til stor begejstring for størstedelen af tilskuerne i Granly Hockey Arena.

Esbjerg bragte sig dermed foran 2-0 i sejre i semifinaleserien, hvor Sønderjyske søndag skal forsøge at komme tilbage i serien. Pucken kastes klokken 19 i SE Arena.