Lego lukker spil-afdeling

Lego Koncernen har beslulttet at lukke Lego Universe - en afdeling, som har skabt et spil til internettet. Nedlæggelsen berører 115 medarbejdere.

Lego-afdelingen findes i Louisville i Colorado i USA. Her er 105 ansat, og de bliver arbejdsløse om tre måneder. I Billund arbejder 10 medarbejdere med markedsføringen af spillet. De bliver tilbudt hjælp til at finde nye jobs i koncernen.

Lego Universe er et såkaldt MMOG-spil. Det står for Massively-multiplayer online game.  Spillet har været i drift i et års tid.

Mange spiller gratis

Spillet har fået positiv feedback. Der er mange spillere i den zone, hvor man kan spille gratis.

Derimod har det knebet med at lokke så mange til at betale et abonnement på flere dele af spillet.

- I øjeblikket har vi næsten 2 millioner spillere i Lego Universe, og vi får virkelig positiv feedback fra spillerne, siger Jesper Vilstrup, direktør for Lego Universe. Desværre har vi ikke været i stand til at skabe en tilfredsstillende forretningsmodel baseret på vores målgruppe af mindre børn. Derfor har vi besluttet at lukke spillet.

Opgiver ikke spil

Lego har ikke opgivet at skabe computerspil med Lego-tema.  Koncernen samarbejder i dag med TT Games og Warner Bros. Interactive Entertainment om videospil baseret på Lego leg. Fremtidig ekspansion på det digitale område vil fortrinsvis være baseret på lignende partnerskaber.

- Udviklingen på det digitale område er fortsat et meget vigtigt element i vores strategi, siger Executive Vice President Mads Nipper. Vi har mere end 20 millioner besøgende på www.lego.com hver måned, og Lego videospil er blandt de bedst sælgende videospil for børn med mere end 60 millioner solgte eksemplarer over de seneste fem år. Med udviklingen og driften af Lego Universe har vi fået megen værdifuld erfaring, og vi har et stærkt grundlag for den fremtidige digitale udvikling.