Livredderne står på spring til badesæsonen

I dag åbner Trygfondens livreddertårne seks steder i Syd- og Sønderjylland, så badesæsonen kan komme sikkert fra land.

Fra fredag bliver det lidt mere sikkert at tage en dukkert i bølgen blå i det syd- og sønderjyske. Her åbner Trygfondens Kystlivredning nemlig sine livreddertårne op til årets badesæson.

I 2016 var der brug for livreddernes indsats 50.000 gange over hele landet. I 16 tilfælde vurderes de involverede personer at have været i livsfare. Hvis folk bliver brændt af en brandmand, står redderne også klar til at hjælpe med mindre førstehjælps indsatser.

Livreddernes arbejde består også af forebyggende arbejde med gode råd. Det kunne for eksempel være at lade badedyrene blive på land, når der er fralandsvind, eller bede folk om at komme tættere på land. Og samtidig er det sjovt, fortæller en af redderne.

- Det er Danmarks fedeste sommerjob, og samtidig er vi med til at højne sikkerheden ved strandene. Jeg håber, det bliver nogle solrige måneder med en masse glade badegæster, siger livredder Laura Mathilde Elkjær Toustrup, der ikke forventer en voldsomt travl første vagt.

Livredderne er på strandene hver dag mellem klokken 11 og 19 frem til den 16. august. I havnebadene er livredderne i tårnene frem til den 30. september.  

Se her, hvor der er livreddere på stranden:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.