TV der bevæger dig

Mærsk-chef direktør i Lego- selskab

Pengetanken i Lego - selskabet Kirkbi A/S - får ny direktør. Det bliver den tidligere finansdirektør i A.P. Møller-Mærsk Søren Thorup Sørensen.

Den tidligere finansdirektør og partner i A.P. Møller-Mærsk, 44-årige Søren Thorup Sørensen, bliver 1. marts ny administrerende direktør i Lego-koncernens pengetankt Kirkbi A/S.

Legos ejer og bestyrelsesformand, Kjeld Kirk Kristiansen, oplyser, at med valget af Søren Thorup Sørensen får Kirkbi en kapacitet inden for det finansielle område med erfaring fra international finans- og erhvervsliv.

Stoppede efter kun tre år

Søren Thorup Sørensen stoppede overraskende efter kun tre år som finansdirektør i Mærsk i maj 2009. Baggrunden blev angivet som helbredsproblemer.

Søren Thorup Sørensen siger i dag, at han glæder sig meget til at deltage i den fortsatte udvikling af Kirkbi og ser frem til allerede fra marts at lære Kirkbi-organisationen at kende.

Egenkapital på 14,5 mia. kr.

Den nye direktør afløser juridisk direktør Poul Hartvig Nielsen, som har været konstitueret i stillingen siden september 2009. Forinden var Kirkbis daværende direktør Jens Nordahl blevet fyret efter et regnskabsunderskud på en halv milliard kroner.

Kirkbi A/S er et investerings- og holdingselskab, som er ejet af Kjeld Kirk Kristiansen og hans tre børn. Selskabet har hovedsæde i Billund, og ud over en bred portefølje af investeringer ejer Kirkbi 75 procent af Lego Koncernen, mens de øvrige 25 procent ejes af Lego Fonden.

Desuden har Kirkbi en betydelig minoritetspost i Merlin Entertainments Group, der blandt andet ejer Legoland Parkerne.

Kirkbi havde ved udgangen af 2008 en egenkapital på 14,5 milliarder kroner.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden