TV der bevæger dig

Minister: Vi skal til bunds i sagen

En af de to koner har fortalt til TV2, at det var et helvede at leve i familien. Foto: TV2 Danmark

Socialminister Benedikte Kiær (K) vil til bunds i Sønderborgsagen og i andre sager, hvor børn bliver mishandlet i deres familie.

- Jeg må konstatere, at der er børn, som ikke har fået den støtte, de har haft brug for. Redegørelsen fra Sønderborg Kommune understreger vigtigheden af, at myndigheder tager oplysninger om overgreb mod børn alvorligt, siger hun og tilføjer:

- Det er uhyre vigtigt, at kommunerne reagerer hurtigt og vedholdende, når der kommer så alvorlige oplysninger frem, som det er tilfældet i den konkrete sag.
 
Hun vil tage Sønderborgsagen og andre sager om overgreb mod børn op med Kommunernes Landsforening, som hun mødes med i morgen.

Skal lære af fejl

- Hvis vi skal sikre, at sådanne sager ikke gentager sig, er det vigtigt, at vi lærer af de fejl, som begås. Derfor vil jeg nu bede Ankestyrelsen om at gennemgå den konkrete sag, så vi kan komme til bunds i præcis, hvad der er gået galt. Og så vil jeg rejse problemstillingen over for kommunerne, når jeg mødes med repræsentanter for KL i morgen,? siger Benedikte Kiær.

Socialminister Benedikte Kiær tilføjer, at Barnets Reform, som er på vej til at blive vedtaget i Folketinget i foråret, skal forebygge og styrke indsatsen i forhold til udsatte børn:

- Vi har gode og klare regler på det her område, og vi styrker dem yderligere med Barnets Reform, men reglerne nytter ikke, hvis ikke de bliver brugt efter hensigten i kommunerne, siger Benedikte Kiær.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden