TV der bevæger dig

Mistede lysten: Sønderjysk eSports-stjerne gik fra top til bund på få måneder

Søren Frederiksen under en af kampene i Tyskland. Foto: Kasper Søgaard Alstrup

Sønderjyden Søren Frederiksen gik fra et liv som professionel computerspiller i Tyskland tilbage til hverdagen i Sønderborg.

Det er ikke ret lang tid siden. Faktisk ikke mere end halvandet års tid. Da var Søren Frederiksen fra Sønderborg på toppen af sin karriere indenfor eSport.

Som spiller på det danske hold Copenhagen Wolves levede han som professionel i Tyskland, hvor han uge efter uge spillede computerspillet League of Legends i en hal i Berlin fuld af tilskuere.

- Stemningen var super fed. Det jo lidt det, man lever for. Man glædede sig lidt til, det blev torsdag og fredag, fordi så skulle man ind at spille, fortæller Søren Frederiksen til TV SYD om tiden i den tyske hovedstad.

- Der er ikke nogen federe følelse, end hvis man laver et eller andet vildt inde i studiet, og der er publikum på, og så kan man bare mærke hele bordet ryste, fordi folk klapper, skriger og jubler.

Han trænede uge efter uge op mod 14 timer om dagen i holdets fælles gamerhus, hvor Søren Frederiksen boede. Alt sammen for at kunne spille på øverste niveau i en branche, som sidste år omsatte for 3,5 milliarder kroner.

02:11

Hør her, hvilke planer Søren Frederiksen har for fremtiden.

Luk video

- Det hele ændrede sig fra den ene dag til den anden, da jeg blev professionel, og jeg tror faktisk ikke, der var noget, der var præcis, som jeg forventede.

'Nyder ikke spillet'

For lidt over et år siden begyndte den opadgående eSportskurve dog at vende for Søren Frederiksen. Copenhagen Wolves rykkede ned – og Søren Frederiksen måtte rykke tilbage til Sønderborg, hvor han spillede som professionel computerspiller på halvtid.

Da Copenhagen Wolves lukkede i sommeren 2016, så stoppede Søren Frederiksen sin karriere – på trods af at han havde tilbud fra flere andre hold.  

- Jeg har aldrig nogensinde spillet computer på grund af pengene eller berømmelsen. Det var, fordi jeg gerne selv ville være god nok, og jeg havde det sådan lidt her på det sidste, at jeg ikke har nydt spillet lige så meget, som jeg gjorde førhen.

Søren Frederiksen ser nu frem mod sommeren, hvor han håber, at han kan komme i gang med at studere.

Se dokumentaren her om Søren Frederiksen, hvor journalist Kasper Søgaard Alstrup og Tine Rock Petersen fulgte sønderborgenseren det første halve år af hans professionelle karriere.

27:29

Kampen - dokumentar om eSport.

Luk video
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig