TV der bevæger dig

Nedbørsrekorder - og koldeste sommer i 19år

Syd- og Sønderjylland udmærker sig med flere nedbørsrekorder i det, der indtil videre har været den koldeste sommer i 19år. Det kølige og våde vejr ser ud til at fortsætte.

Tirsdag eftermiddag og aften drev flere skybrud ind over Syd- og Sønderjylland. Og det er langt fra første gang det sker denne sommer, der i følge DMI er den koldeste i 19år.

Lørdag satte både Flyvestation Skrydstrup og Horsens Centralrenseanlæg nedbørsrekorder. Ved Skrydstrup faldt der ikke mindre end 27,4 millimeter vand på en halv time, hvilket overgik alle andre steder i landet. Set over hele lørdagsdøgnet faldt der mest regn i Horsens, hvor regnmåleren ved centralrenseanlægget nåede helt op på 91,4 millimeter, hvilket er 138 procent af den gennemsnitlige månedsnedbør for juli. Det skriver DMI.

Koldeste sommer i 19år

Middeltemperaturen for sommeren indtil videre har ligget på kølige 14,1 grader - og det er 1,5 grader under dét, som vi gennemsnitligt har været vant til i de seneste 25 år.

- Selvom vi både i 2000, 2004 og 2012 havde juni og juli måneder, som temperaturmæssigt minder om i år, så har det faktisk ikke været koldere siden 1996, siger Danny Høgsholt, meteorolog ved TV 2 VEJRET.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden