TV der bevæger dig

Nu ved de andre strikkere, hvem Carl Nielsen er

00:34

Anne Mette Jørgensen fra Dybbøl spiller violin i Sønderjyllands Symfoniorkester og deltager i tredje sæson af ”Den Store Strikkedyst". Video: Wasabi Film

​Anne Mette Jørgensen fra Dybbøl deltager i ”Den Store Strikkedyst” på TV SYD PLUS fra lørdag den 17. september kl. 19.55. Foto: Wasabi Film

1 af 2

Anne Mette Jørgensen fra Dybbøl spiller violin i Sønderjyllands Symfoniorkester og deltager i tredje sæson af ”Den Store Strikkedyst".

Allerede som 24-årig vandt hun konkurrencen om ansættelse i symfoniorkestret. Det er en konkurrence, hvor musikerne går gennem flere runder og inden selve ansættelsen, har de et års prøvetid. Anne Mette var ung, født og opvokset i Nordsjælland, uddannet på konservatoriet i Odense og havde tilbragt to år under uddannelsen i Utrecht i Holland. Sønderjylland lå måske ikke lige øverst på ønskelisten, men det var der, jobbet var ledigt. Og hun har ikke fortrudt, for efter et par år i orkestret blev der ansat en mandlig violinist fra Litauen, og han spillede sig lige ind i Anne Mettes hjerte. De blev gift og har nu to piger på 5 og 9 år.   

Nu ved de da alle sammen, hvem komponisten Carl Nielsen er

Anne Mette Jørgensen

Det er lidt af et puslespil at få hverdagen til at hænge sammen, når begge skal af sted på samme tid - altid. Som regel er der prøver om dagen og koncert om aftenen. Men der kan også være aftner med prøver og weekender med koncert. Så en god barnepige er uundværlig. 

Det krævede også lidt planlægning at få fri til at deltage i ”Den Store Strikkedyst”. Men orkesterchefen gav tilladelse til orlov uden løn i den periode, hvor der skulle strikkes.  Og Anne Mette er glad for den beslutning. Det har givet hende nye udfordringer, og  hun mødte andre med samme interesse men fra helt andre erhverv. 

I årevis har hun forsøgt at komme til Fanø Strikkefestival, men der har altid ligget en koncert i den weekend. Sidste år lykkedes det, og hun drog alene af sted efter en koncert i Esbjerg.  Hun kendte ingen, men hun mødte strikkedamer, der fortalte hende, at man kunne møde dem fra Strikkedysten.

​Anne Mette Jørgensen fra Dybbøl. Foto: Wasabi Film

Anne Mette vidste ikke, hvad det var, for hun ser aldrig fjernsyn.  Men bagefter så hun samtlige afsnit på nettet og efter nogen betænkningstid, meldte hun sig. 

Hvordan var det så at være med?
- Det var en stor oplevelse. Til casting sagde jeg, at min stærke side var de vanskelige strikkeopskrifter, men da jeg sad i rampelyset, blev jeg totalt i tvivl over en lille simpel opgave. Det er helt anderledes at strikke, når man skal konkurrere. Undervejs tænkte jeg ikke så meget på de andre deltagere, det var mere kampen med mig selv og mine egne forventninger. Men det skete da, at vi havde tid til at snakke lidt, og nu ved de da alle sammen, hvem komponisten Carl Nielsen er.  Og så skal vi mødes igen både privat og til Fanø Strikkefestival og også til messen Kreative Dage i Fredericia. Det glæder jeg mig vildt meget til.
Jeg er oven i købet kommet på Facebook. Vi har en gruppe, hvor vi skriver lidt til hinanden for at holde kontakten ved lige. 

 

Anne Mette Jørgensen  

Alder:            44 år
By:                 Sønderborg
 
 • Når jeg strikker, så slapper jeg af og får nye ideer.
 • Jeg var med i Den Store Strikkedyst, fordi jeg syntes, det kunne være spændende at udfordre mig selv på en ny måde.
 • Det mest overraskende ved at være med i Den Store Strikkedyst var, at opgaverne var så anderledes end forventet.
 • Jeg tænker stadig på, da dommerne i strikkedysten sagde til mig, at jeg havde gjort tofarvet patent til min egen.
 • Når jeg køber (mere) garn, siger min familie ikke så meget. Prøver at begrænse mig og få ryddet ud i resterne.
 • Det, der karakteriserer mig som strikker, er, at jeg gerne kaster mig ud i nye og lidt vanskelige ting.
 • Det strikketøjet, som jeg er mest stolt af, er mine hexagon-strømper.
 • Det helt specielle ved strikkere er, at de er meget imødekommende og altid klar med ideer og hjælp.
 • Skal jeg forkæle mig selv, så tager jeg lidt alenetid sammen med mit strikketøj.
 • Hvis jeg måtte tage tre ting med på en øde ø, skulle det være mit strikkegear, noget lækkert garn og et billede af mine to skønne døtre.
 • Hvis jeg skal nævne et forbillede, må det være Kaffe Fasset. Beundrer hans alsidighed og farverigdom.
 • Min bedste egenskab er tålmodighed.
 • Jeg kunne godt drømme om, at have mere tid til kreative projekter.
 • Hvis der er noget, jeg vil ønske for fremtiden, så er det at jeg må forblive sund og rask, så jeg kan få strikket alle de ideer, mit hoved er fuldt af.

 

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden