Ny transportminister vil gennemføre overhalingsforbud for lastbiler

Den nytiltrådte transportminister Henrik Dam Kristensen vil fra december gennemføre den tidligere transportministers forslag om fire udvidede forbudszoner for lastbiloverhalinger på motorvejsnettet.

Det kom frem på et møde mellem myndighederne og transportområdets organisationer i dag.

Den nye transportminister Henrik Dam Kristensen har besluttet, at det udvidede forbud mod lastbiloverhalingerne på motorvejene, som tidligere transportminister Hans Chr. Schmidt foreslog tidligere på året, skal føres ud i livet.

Henrik Dam Kristensen har dog fulgt en indstilling fra bl.a. ITD og DI Transport om at indskrænke forbuddene til perioderne kl. 06-09 og 15-18 på hverdage.
Samtidig lægger ministeren op til, at den nuværende forbudszone på den østjyske motorvej mellem Vejle og Skanderborg tidbegrænses i lighed med de øvrige nye forbudsstrækninger. Her afvikles der i dag et forsøg med forbud mod lastbiloverhalinger i tidsrummet 05-18 på alle hverdage.
Ministerens beslutning kom frem, da der i dag blev afholdt møde i følgegruppen for forsøget med overhalingsforbud på den østjyske motorvej.