TV der bevæger dig

73-årig tækker kravler rundt på tag-ryggen med sine sønner

Den 73-årige tækker Kurt Andersen foran en af de tækkede vægge på Vadehavscentret.

Vadehavscentret i Vester Vedsted tækkes både på tag og vægge.

1 af 2

Vadehavscentret i Vester Vedsted bliver tre gange så stort. Og for første gang i Danmark tækker man ikke alene tagene men også væggene

Højt oppe på tag-ryggen kravler en mand behændig rundt. Han laver en lollansk spidsrygning. Nedefra er det ikke til at se, at Kurt Andersen er 73 år og egentlig pensionist. Tækker siden han var en ung mand. Ganske som sin far. Og i øvrigt selv far til tækkerne Kim og Jan Andersen, der også er i fuld gang med at gennemtække Vadehavcentret, så det kan stå klar til offentligheden den 1. oktober.

Tre tækkefirmaer er i fuld gang med formidlingsbygningen. Det er en udfordrende opgave.

- Der er mange specielle vinkler, så vi bliver nødt til at finde løsninger, efterhånden som vi arbejder os frem, siger tækker Kim Andersen fra Hauge ved Herning.

Han er en af to sønner, der arbejder på Vadehavscentret, der er ved at blive gennemtækket. Som noget nyt og for første gang i Dannmark på en regulær bygning bliver også undertagene og sågar væggene tækket. Noget der kendes fra Holland.

- Bygningen bliver en turistattraktion i sig selv, siger leder af Vadehavscentret Klaus Melbye til TV SYD.

Oplevelsescentret, der formidler viden og laver udstillinger om Vadehavet, går snart fra at have 900 kvadratmeter til 2800 kvadratmeter. Budget: 60 mio. kr.

 

Se droneoptagelser lavet af Detlevsen Com fra byggeriet af Vadehavscentret her.

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden