TV der bevæger dig

Nyt Sundhedshus i Vejle

Illustration: Arkitema

Onsdag aften besluttede Vejle Byråd at sælge en 6.000 m2 stor grund ved DGI-huset. På grunden skal der bygges et 18.400 m2 stort moderne Sundhedshus med både offentlige og private lejere.

Vejle Kommune lejer sig ind og får brug for 7.200 m2 til ny tandklinik, sundhedscenter osv. Det er en forudsætning for salget, at bygherren, entreprenør- og byggefirmaet A. Enggaard A/S, finder relevante lejere, som passer ind i Sundhedshuset.

Der skal den kommende tid laves aftaler med en række potentielle lejere, bl.a. med Region Syddanmark om deres lokalpsykiatri. Lejeaftalerne forventes på plads i løbet af sommeren, hvorefter byggeriet vil gå i gang.

Ny idrætshal og konferencelokaler

Salget af byggeretten til Sundhedshuset betyder, at planlægningen og byggeriet af en ny idrætshal på godt 4.000 m2 fordelt på to plan nu kan gå i gang. Den nye idrætshal er forudsætningen for, at man kan komme i gang med den længe ønskede renovering af DGI-huset, hvor bl.a. Hal 1 skal ombygges til konferenceformål.

- Vejle er Danmarks næststørste konferenceby efter København, og hvis vi skal fastholde og udbygge den position, er det vigtigt, at også faciliteterne i DGI-området lever op til fremtidens krav. Vi er meget glade for, at vi med salget af byggeretter nu får sat gang i den længe ønskede renovering og udbygning af DGI-huset, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Sundhedshuset forventes at kunne tages i brug i sommeren 2014. Det er tegnet af Arkitema og COWI, der ligeledes vandt den arkitektkonkurrence, der blev udskrevet i 2009 for DGI-huset.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu