TV der bevæger dig

En rigtig trucker kan også tude

00:35

Mobning og ordblindhed har præget Sonni Lykke Vestrups ungdom. Han var grædefærdig da han blev kåret til, at have den fedeste truck.

Sonni Lykke Vestrup fra Esbjerg vandt publikumsprisen for sin flotte truck. Foto: Mick Anderson

Foto: Mick Anderson

1 af 3

Mobning og ordblindhed har præget Sonni Lykke Vestrups ungdom. Lastbilchaufføren fra Esbjerg var grædefærdig af glæde, da han blev kåret til at have den fedeste truck.

I samarbejde med TV2 Nord

Dyrskuepladsen i Løgstør var søndag scenen for nogle af Danmarks fedeste lastbiler. 180 trucks, hvor der ikke er sparet på noget, var samlet for at kæmpe om priserne i Truckshow Himmerland.

En af dem, der var med i konkurrencen, var Sonni Lykke Vestrup fra Esbjerg. Han deltog med sin Volvo FH 480, som er malet med Van Helsing-tema udenpå, og har store højtalere og beige interiør. Denne udstilling er for ham kulminationen på mange års hårdt arbejde. 

- Den her lastbil er mit hjertebarn, fortæller Sonni Lykke Vestrup.

Lastbilerne har vendt op og ned på Sonni’s liv. Han er meget ordblind, og havde derfor svært ved at gå i skole. Skolegangen var oveni det også præget af mobning, hvilket har givet Sonni en meget svær start på voksenlivet, men lastbilerne kom ham til undsætning. 

- Det har givet ham et fantastisk liv, som han nok ikke kunne have forventet, da han jo er meget ordblind, og havde det svært i skolen, siger Sonnis mor, Eva Lykke Vestrup. 

Hun og resten af familien er med, når Sonni og Volvo’en skal kæmpe om at blive en af de fedeste i Danmark. Hun er ikke bare med for at nyde showet og livet for hele familien kommer i arbejde. Lastbilen skal nemlig pudses og poleres, så den står helt skarpt, når dommerne og publikum skal se den.

Sonni og familien lægger mange mange timer i lastbilen 

- Vi går hele kabinen efter med vatpinde, for dommerne kan godt finde på lige at tage en finger ned i en gummiliste for lige at tjekke, siger Eva Lykke Vestrup. 

I konkurrencen er der flere end 150 lastbiler, der bliver dømt i ti forskellige kategorier. For Sonni er det publikumsfavoritten, der er det helt store mål. Et mål Sonni når.

For Sonni vinder publikumsprisen i Truckshow Himmerland, så han tager hjem til Esbjerg som en lykkelig mand. Men udover det vinder Sonni også for bedste udsmykning og en andenplads for Truck of the Show.

I samarbejde med TV2 Nord

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App