TV der bevæger dig

Tyskland indfører vejskat: Så meget koster en tur på "Autobahn"

Tyskerne kræver penge fra 2019, når man kører på deres mortoveje. Foto: Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

I fremtiden kommer det til at koste penge, når man kører på de tyske motorveje.

Efter flere års forhandlinger er det i dag blevet endeligt besluttet, at det fremover skal koste penge at køre på de tyske motorveje.

Det blev en realitet, da det tyske Forbundsråd godkendte et lovforslag fra Forbundsdagen. Det skriver det tyske medie Der Spiegel.

Opkrævningerne starter i 2019, og reglerne kommer til at gælde personbiler, lastbiler og autocampere, mens elbiler, motorcykler, handicapkøretøjer og ambulancer er fritaget.

Så meget koster det

Vejskatten gælder både tyske og udenlandske bilister. Tyskerne bliver kompenseret for deres udgifter via en billigere bilbeskatning, mens udenlandske bilister kan vælge imellem flere forskellige betalingsløsninger.

Det tyske medie Der Spiegel løftede allerede i sidste uge sløret for priserne, der afhænger af, hvor meget ens køretøj forurener. 

Læs også Motorvejsafgift: Mindst 18 kroner for en tur til Tyskland

For udenlandske bilister vil et ti-dages kort koste mellem 2,5 og 25 euro – altså cirka mellem 19 og 186 kroner. Prisen for et to-måneders kort bliver mellem 7 og 50 euro – cirka 52 til 372 kroner.

Kontrol og betaling af vejskatten sker via en såkaldt ”e-vignette”. Myndighederne kan således tjekke, om folk har betalt ved at scanne deres nummerplader.

Efter Forbundsrådets godkendelse i dag har den østrigske transportminister sagt, at de vil lægge sag an mod tyskerne. Østrigerne mener ikke, at det er rimeligt, at tyskere bliver kompenseret via skatten, mens udenlandske bilister ikke har denne mulighed.

- Jeg mener, denne vejafgift er diskriminerende og ikke-forenelig med EU-retten, og derfor vil vi lægge sag an, siger transportminister Jörg Leichtfried til mediet ORF ifølge Reuters. 

Læs også Grænselandet protesterer over tysk motorvejsafgift

Følg KV17 i vores nyhedsapp
Følg KV17 i vores nyhedsapp
Følg KV17 i vores nyhedsapp