Patienter skal ikke strande i sundhedssystemet

Region Syddanmark vil styrke samarbejdet mellem sygehuse, praktiserende læger og den kommunale sundhedspleje gennem bedre informationssystemer.

Det fremgår af en opdateret it-strategi, som regionsrådet har vedtaget.

Målet er, at patienter ikke skal mærke, når de bevæger sig mellem de forskellige sundhedssystemer, og de skal have fuld indsigt i alle oplysninger om deres behandling.

I første omgang omfatter informationssystemet oplysninger om kronisk syge hjertepatienter, så de kan deles på tværs af kommuner, sygehuse og praktiserende læger.

Systemet bliver gradvist udbygget til andre patientgrupper, som er afhængige af et tæt samarbejde mellem regionen, kommunerne og praktiserende læger.

- Det er vigtigt, at information om patienterne sker synkront, så der ikke opstår unødvendig ventetid, og at adgangen til og brugen af systemerne med oplysninger er nemt tilgængelige for både sundhedspersonalet, patienten og de pårørende. For hvis ikke værktøjet virker, så kan vi ikke forvente, at medarbejdere og patienter drager nytte og fordel ved det, siger formand for Region Syddanmarks Sundhedssamordningsudvalg, Bo Libergren (V).