Politiet gør status for bandekriminalitet

35 rocker- og bandemedlemmer i Syd- og Sønderjylland har været varetægtsfængslet i Syd- og Sønderjyllands politikreds i 2011.

De 35 sigtede er fra Hells Angels, Bandidos og deres støttegrupper. Sigtelserne har lydt på vold, trusler, narkotikakriminalitet og overtrædelser af våbenloven.

Fortsætter indsats

For Syd- og Sønderjyllands politikreds har hele rocker- og bandeområdet været et væsentligt indsatsområde i 2011. Det fortsætter det med at være i 2012.

- Vi accepterer ikke, at de organiserede kriminelle spreder utryghed blandt almindelige mennesker med deres aktiviteter, og vi vil derfor også fremover lægge et stort pres på grupperinger med alle de værktøjer, vi har til rådighed. Det siger linjechef Kaj Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det betyder, at politikredsen fremover, i et nært samarbejde med SKAT og de respektive kommuner, vil sørge for, at rockerne ikke overtræder lovene på det økonomiske og planlovsmæssige område.

Opgør i 2011

De to grupperinger deles mellem på den ene side Hells Angels og AK81 og på den anden side Bandidos, Guardias Diablo og Cobra MC. Begge grupper var i foråret meget aktive i blandt andet Esbjerg-området.

Det førte til, at Syd- og Sønderjyllands Politi i en koordineret aktion slog til mod Cobra MC i Sydjylland og Køge.
 
Her blev 11 varetægtsfængslet sigtet og tiltalt for vold, tyveri, narkotikakriminalitet og afpresning. Sagerne afventer domsforhandling.

I slutningen af juli kom det til et voldeligt opgør mellem Bandidos og Hells Angels og deres støttegrupper i Esbjerg. Det samme skete igen i august.
 
I den forbindelse har 15 været varetægtsfængslet sigtet for banderelateret vold og grov vold. Disse sager afventer ligeledes domsforhandling.

Både Bandidos og Hells Angels har i årets løb oprettet chapters i Esbjerg. Bandidos har desuden oprettet et chapter i Padborg.