TV der bevæger dig

Politiet slog til med spritrazzia mod udenlandske chauffører

Mandag morgen slog politiet til med spritrazzia på rastepladserne langs motorvej E45 for at klarlægge, om udenlandske chauffører satte sig bag rattet med promiller i blodet. Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

Mandag morgen slog politiet til med spritrazzia på rastepladserne langs motorvej E45. Det skete for at klarlægge, om udenlandske chauffører satte sig bag rattet med promiller i blodet efter weekendens hvileperiode, hvor der ofte festes igennem mellem lastbilerne.

Tungvogncenter Syd er ofte blevet gjort opmærksom på, at det kunne være relevant med en målrettet spirituskontrol mod de udenlandske lastbilchauffører, der overnatter på rastepladserne. Ifølge henvendelserne til politiet skulle mange af disse chauffører feste og drikke store mængder alkohol hen over weekenden. 

Derfor gennemførte Tungvogncenter Syd tidlig mandag morgen fra klokken 03 og til op ad formiddagen en målrettet spirituskontrol på forskellige rastepladser i Tungvogncenter Syd’s operationsområde - primært på den fynske motorvej og på motorvejsnettet omkring Kolding.

Læs også 29-årig polsk lastbilchauffør løb over motorvejen og blev dræbt

Det er glædeligt, at ingen kørte med en ulovlig høj promille, selvom det er tankevækkende, at tre professionelle chauffører starter ugens arbejde med målbare rester af alkohol i blodet.

Stig Simonsen,  politikommissær, leder af Tungvognscewnter Syd

Kontrollen viste, at kun tre lastbilchauffører stadig havde en rest alkohol i blodet - men ingen var over den tilladte grænse på 0,5 promille.

Den ene af tre chauffører sad ikke selv bag rattet, men var medchauffør i en lastbil og skulle overtage efter den chauffør, der kørte lastbilen, da politiet stoppede den.

I alt kontrollerede politiet 54 lastbiler og vogntog, hvoraf de 50 var udenlandsk indregistrerede fra LV, LT, RO, BG, D, CZ og BY (Hviderusland).

- Det er glædeligt, at ingen kørte med en ulovlig høj promille, selvom det er tankevækkende, at tre professionelle chauffører starter ugens arbejde med målbare rester af alkohol i blodet, siger politikommissær Stig Simonsen, leder af Tungvognscenter Syd, til TV SYD.

I forbindelse med kontrollen afslørede politiet nogle mindre forseelser, som udløste mindre bøder og inddragelse af et sæt nummerplader.

- Heldigvis var testen af langt de fleste chauffører helt uden spor af spiritus, så det er efter det at dømme en myte, at der også søndag festes igennem på rastepladserne. Vi vil dog gentage denne type kontroller af hensyn til færdselssikkerheden og alles tryghed i trafikken, siger lederen af Tungvognscenter Syd, politikommissær Stig Simonsen, til TV SYD. 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu