TV der bevæger dig

RAAM-deltagere vil ikke have dårlige nyheder

Da Aske Søby sidste år deltog i Race Across America, voldte mørket ham store problemer.

Aske Søby klar til RAAM 2014.

1 af 2

Sidste års deltager i Race Across America, Aske Søby, og Per Kyed Laursen fra Brædstrup, der deltager i år, får ingen dårlige nyheder på cyklen.

Dårlige nyheder er ikke velkomne hos deltagerne i Race Across America (RAAM). Det bekræfter en tidligere deltager og holdet omkring en af de nuværende ryttere.

Per Kyed Laursen fra Brædstrup ligger i øjeblikket på en ottendeplads i årets løb, og hans team har ikke fortalt ham om Anders Tesgaards ulykke.

- Hele holdet er naturligvis berørt af ulykken, og håber naturligvis på det bedste for Anders. Vi har valgt ikke at fortælle vores rytter om ulykken for ikke at gøre ham nervøs gennem løbets sidste fase, fortæller Rasmus Barud Thomsen, der er presseansvarlig for Brædstrup-rytteren, der går under tilnavnet Fatboyonwheels, til TV SYD.

En tidligere deltager, Aske Søby, fra Odense bekræfter fremgangsmåden.

- Det skaber større problemer at få forstyrrende beskeder. Jeg havde aftalt med mit team, at jeg kun ville have ting at vide, der kunne motivere mig, fortæller han til TV SYD.

- Anders (Tesgaard, red) fortalte mig for nyligt, at han sidste år ville have besked om, hvordan det gik mig. Det var motiverende for ham at vide, at jeg havde det hårdt, og det kan jeg godt følge ham i, fortæller Aske Søby, der deltager i RAAM næste år.

Han beskriver Anders Tesgaards psyke som enestående.

- Han får det bedre og bedre oppe i hovedet, jo længere han kommer i løbet. Vi andre bliver mere og mere irriterende og barnlige. Som løbet skrider frem, bliver jeg 3-4 år i hovedet og skal bare pleases af mit team, siger Aske Søby, der sidste år gennemførte, men måtte af cyklen i 20 timer på grund af et hedeslag.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden