TV der bevæger dig

Regionsrådsmedlem: Vi skal være bedre til at screene nye læger

00:34

Det bliver for dyrt at hyre et privat firma, mener Marianne Mørk Mathiesen.

Det bliver for dyrt at få et privat firma til at screene personalet, mener regionsrådsmedlem.

1 af 2

Læge og regionsrådsmedlem Marianne Mørk Mathiesen mener, det bliver for dyrt, hvis et privat firma skal screene læger. Hun vil hellere pålægge overlægerne arbejdet.

- Jeg synes i princippet ideen er god, men jeg vil ikke undlade at gøre opmærksom på, at det vil fordyre vores proces, hvis et privat firma skal screene de ansatte på sygehuset. Så får vi en merudgift, som går til administrationen og ikke til at helbrede de syge.

Sådan siger Marianne Mørk Mathiesen fra Liberal Alliance om det Esbjerg-firma, der nu tilbyder Region Syddanmark at lave en grundig kontrol af det sundhedspersonale, som regionen vil ansætte.

Marianne Mørk Mathiesen erkender, at der har været nogle uheldige historier med ukvalificeret personale inden for de sidste par år, men hun vil hellere sørge for, at overlægerne bliver bedre til at screene dem, som de vil de ansætte og at de bliver ansvarliggjort for, at dem, som de ansætter, kan deres arbejde.

- Når vi ansætter overlæger, så er der helt styr på ansættelsesprocessen, men når vi ansætter 1. reservelæger og reservelæger, så er det op til overlægen selv at ansætte dem, og i lægeverdenen er der ikke tradition for at lave præferencer. Man sender en ansøgning, og så ansætter man, siger Marianne Mørk Mathiesen til TV SYD.

Det er firmaet ControlMed, der har specialiseret sig i kontrol af sundhedspersonale, og som mener, at de kan hjælpe Region Syddanmark.

- Hver gang der kommer en kedelig sag om læger i medierne, har jeg tænkt, at den kunne være undgået med et godt kontrolsystem, siger Nils Høgalmen fra ControlMed.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden