Se fotos: Lastbil bragede ind i kø med fuld fart

Lastbilen bragede ind i holdende biler med fuld fart ved ulykken på motorvejen syd for Horsens til morgen. Der blev ikke fundet bremsespor efter lastbilen.

Tre dræbte, fire hårdt kvæstet og fire lettere kvæstede. 16 køretøjer var involveret i den tragiske ulykke på motorvejen ved Horsens, som var lukket i seks timer.

Politiet og redningsmandskab har hele dagen arbejdet intenst.

Ved 16-tiden blev de politifolk, som havde været på ulykkesstedet tilbudt psykologisk debriefing.

- Det har været en barsk oplevelse, siger vagtchef Hans Hoffensetz til TV SYD. Vi har også snakket om det taktiske, om der var noget, vi skulle have gjort anderledes.

Politiet har besluttet ikke at offentliggøre navne, køn og alder på de dræbte og tilskadekomne. Alle pårørende er kontaktet, men for at skåne dem, bliver navnene først offentliggjort i løbet af weekenden eller efter den.

- Chaufføren er lastbilen er ved at blive afhørt meget indgående. Han er chokeret efter ulykken, siger vagtchefen til TV SYD.

Det ligger fast, at lastbilens chauffør overser, at trafikken er gået i stå på motorvejen i nordgående retning lidt syd for Horsens. Det skyldes et mindre uheld længere fremme.

Der er ikke fundet bremsespor efter lastbilen, så det store køretøj er kørt ind i de holdende biler med ca. 90 km/t.

Ulykken er med til at antallet af døde og hårdt kvæstede i trafikulykker ikke kan holdes på samme lave niveau som de sidste år.

- Det viser bare, at der er tre væsentlige grunde til ulykker: Hastighed, alkohol og manglende opmærksomhed, siger Hans Hoffensetz til TV SYD.

TV SYD sender direkte om ulykken kl. 19:30 fra frakørslen Horsens Syd.