Se video: Manglende ordrer koster fyringer i Hjordkær

Manglende ordrer på vindmølletårne har ført til fyringer på metalvirksomheden Valmont-SM i Hjordkær ved Rødekro, hvor 56 har mistet deres arbejde i den seneste tid.

For en måned siden blev der fyret 27 mand på metalvirksomheden Valmont-SM i Hjordkær. Nu er der lige blevet fyret yderligere 29 ansatte i produktionen - heraf 15 3F'ere.

De aktuelle fyringer er sket i den afdeling, der producerer vindmølletårne, hvor der før fyringerne var omkring 200 ansatte.

Valmont-SM har 750 ansatte - heraf er de 650 timelønnede. Virksomheden har blandt andet også en stor produktion til offshore branchen, og her er udsigterne bedre.

- Der sker virkelig noget i den branche, og det kører i det hele taget godt i resten af produktionen, understreger fællestillidsrepræsentant Keld Wollbrink overfor TV SYD.

- Normalt leverer vi både tårne til Siemens og Vestas, men i år har vi intet lavet for Vestas, og det kan selvfølgelig mærkes, siger Keld Wollbrink, der så skriften på væggen, da der for en måned blev fyret 22 kolleger.

- Men vi håber, at vindmølleproduktionen kommer op i gear, så vi kan få ansat folk igen, siger han og oplyser, at det er den første større fyringsrunde i fire år.

Brian Andersen, brancheleder i 3F Aabenraa-Tønder, vurderer, at jobudsigterne for de afskedigede 3F'ere er dårlige.

- Det ser lidt sort ud med faste job i afdelingens område. De store firmaer bruger i stigende grad vikarer for at klare sæsonudsving. De fyrer flere og flere fastansatte og bruger vikarer. Så vikararbejde er næsten eneste mulighed lige pt., siger Brian Andersen til Fagbladet 3F.

Se indslaget fra TV SYDs middagsnyheder herunder (varighed 15 sekunder)