Se video: Ulla vil stoppe sløset affaldssortering

I ti år har 51-årige Ulla Gade Isager været vidne til sløret og uhensigtsmæssig sortering affald. Nu har hun realiseret en ide, som kan sætte en stopper for det.

Hun har gjort rent på kontorer ? og alle steder er alt havnet i samme spand.

- På samtlige steder, jeg har gjort rent på store kontorer, har de faktisk ikke haft de store muligheder for at sortere, forklarer hun.

Derfor lancerer hun nu et affaldssorteringssystem, som hun vil forsøge at sælge til offentlige og private virksomheder. Systemet består af et lille skab, hvor der er fire huller til forskellige former for affald. I skabet står kasser til pantflasker, glas, batterier og lignende.

- Folk gider ikke, hvis det er for besværligt - eller hvis man skal bevæge sig for at komme af med sit affald - det skal være enkelt.

Ulla Gade Isager har droppet jobbet som rengøringsassistent. Hun har i flere år forsøgt at finde firmaer til at afprøve hendes sorteringssystem, så hun kan samle data om, hvor meget affald der kan blive sorteret.

Spinderihallerne og AffaldGenbrug i Vejle har sagt ja til at deltage i forsøgsordningen, men der er stadig plads til flere virksomheder og offentlige institutioner. Ulla vil eksempelvis meget gerne have modellen ud i børnehaver eller de mindste klasser i folkeskolen, hvor hun mener, at børnene kan lære en masse om affaldssortering ved at bruge det nye system.

Se hvordan Ullas system virker (Var.: 1.40)