Seje kvinder sled sig gennem mudderløb

Lørdag var der Ladies Mud Race i Fredericia med deltagelse af 1.300 kvinder, der skulle igennem en lang række forhindringer.

8 kilometer med mudder, søer, enge, skov og mange andre forhindringer var, hvad der ventede 1.300 kvinder da de lørdag løb ud på ruten til Ladies Mud Race - Danmarks største trailløb kun for kvinder.

Strabadserne løb af stablen på Hyby fælled ved Fredericia.

- Jeg tror alle pigerne er klar til at tage det som en oplevelse fremfor en konkurrence. Det her er ikke en konkurrence men et oplevelsesløb, sagde Ib Østergaard, næstformand for Firmaidrætten, inden løbet til TV SYD

Det er Firmaidrætten, der arrangerer løbet. Mens kvinderne på forhånd vidste, at de kunne forvente at blive mudret godt til, så har arrangørerne holdt flere af dagens forhindringer hemmelige, ligesom ruten også er blevet holdt hemmelig.

- Vi løber for at bevise noget overfor os selv for at vise, at vi godt kan. Vi forventer, at det bliver vådt, mudret, hårdt og koldt - Men også sjovt, sagde et par af deltagerne inden startskuddet lød.

Oprindeligt var der sat 900 billetter til salg fra 1. februar, men efter 26 dage var de solgt. Der blev sat en ny bunke billetter til salg, og inden den 1. marts havde yderligere 300 kvinder sikret sig en billet.

Lørdag er der også Ladies Mud Race i Aarhus, den 23. september kommer løbet til Odense og den 29. september skal der svedes i Hillerød.

Samlet set er 3.400 kvinder tilmeldt det anderledes forhindringsløb i de to byer.

Se et lille galleri fra dagens løb øverst i artiklen.