SF vil have ministeren til at se på radikalisering i Vejle

Ifølge eksperter overgås Vejle kun af København og Århus når det kommer til handler om at rekruttere unge, som drager i hellig krig.

Flere politikere reagerer nu på historien om, at Vejle er en af de byer, hvor der foregår radikalisering af unge muslimer.

En gymnasieelev fra Rosborg i Vejle er stået frem i TV SYD og fortæller, hvordan hun kender fire, som er draget mod Syrien. Ifølge hende er den primære årsag, at de unge tror, de skal lave humanitært arbejde.

Det bekymrer SFs retspolitiske ordfører Karina Lorentzen.

-Vi har netop i Folketinget vedtaget lovgivning, som giver muligheder for at fratage pas og opholdstilladelser fra dem, som har planer om at rejse til Syrien og det er selvfølgelig redskaber vi skal tage i brug, der hvor vi ved, at de unge vil af sted.

Også Peter Kofoed Poulsen, der er formand for Dansk Folkepartis Ungdom, har reageret på historien i TV SYD.

-Der skal handles og pas og statsborgerskab tages fra Syrien krigerne, skriver Peter Kofoed Poulsen på Twitter.

Karina Lorentzen vil nu bede justitsminister Mette Frederiksen om en redegørelse for, om det er korrekt, at Vejle er den tredje mest radikaliserede by og hvordan der tages hånd om indsatsen der.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.