TV der bevæger dig

SF'er skifter til S efter formandsvalg

Peter Borup Sørensen - forlader SF efter mere end et kvart århundrede. Melder sig ind i Socialdemokraterne.

Byrådsmedlem Peter Borup Sørensen, Jelling, forlader SF efter mere end 25 års medlemskab. Valget er truffet efter formandsvalget i SF. Peter Borup Sørensen vil melde sig ind hos Socialdemokraterne.

Peter Borup Sørensen, der er formand for Seniorudvalget i Vejle Byråd, har i længere tid overvejet at forlade sit parti gennem mere end et kvart århundrede.

Svær beslutning

- Det har naturligvis været en meget svær beslutning for mig og resultatet af det netop overståede formandsvalg i SF afgjorde, at det var nu beslutningen skulle tages, siger Peter Borup Sørensen.

Han forlader SF, fordi han ikke mener, at partiet er klar til at være i regering:

- Da Villy Søvndal kom til som partiformand, fik jeg ny gejst i mit politiske arbejd,e og jeg synes SF har udviklet sig meget positivt under Villys ledelse. Gennem årene har jeg også selv udviklet mig til en politiker der søger indflydelse og er klar til, at indgå de nødvendige kompromisser. De mange kritiske røster internt i SF i partiets første år i regering og med valget af den nye partiformand ser jeg desværre et parti, som ikke er tilstrækkelig modent og indstillet på også at tage de ofre, der nødvendigvis er ved at være regeringspartner, siger Peter Borup Sørensen om baggrunden for af forlade SF.

Ind i S

Selv vil han forsøge at få indflydelse gennem Socialdemokraterne:

- Jeg ønsker fortsat at være aktiv i kommunalpolitik og vil nu søge om medlemskab hos Socialdemokraterne. Lokalt stiller Socialdemokraterne med et spændende hold med Søren Peschart i spidsen ved næste valg og det håber jeg, at få lov til at blive en del af, noterer Peter Borup Sørensen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden