Skibet er ladet med kunst for børn

Danmarks første kunstskib for børn har lagt til kaj i Fredericia Havn. I dag slap en skoleklasse fra Ullerup Bæk Skolen fantasien løs på skibet

I denne uge har et helt særligt skib lagt til kaj i Fredericia. Skibet er ladet med K for kunst og B for børn. Det hedder M/S Bibiana og er Danmarks første kunstskib for børn.

- Vi synes, der skal være kunst og kultur til alle børn i Danmark. Med M/S Bibiana sejler vi rundt til alle børn i Danmark, så det ikke kun bliver sådan et Københavner-fænomen, siger Stine Dyssel Engel, kommunikationsansvarlig, Bibiana Danmark, til TV SYD.

quote

Børn er fantastiske. De har masser af gode ideer, og deres hjerne er fyldt med kreativitet.

Stinne Dyssel Engel, kommunikationsansvarlig, Bibiana Danmark. 

Når børnene går ombord på kunstskibet, skal de være arkitekter på deres egen havn. De skal lave små arkitekturmodeller af, hvordan de synes, Fredericia Havn skal se ud. Det er ikke bare klassiske modeller i pap og papir, de laver ombord på skibet.

- Når de har lavet de her modeller i grupper, så skal de ind og tegne dem i virtual reality, hvor man tegner i 3D. Man kan tegne rundt om sig selv og under og over sig selv. Bagefter kan man altså gå ind i sin egen havn og vise andre, hvor flot den er, siger Stine Dyssel Engel.

Skoleklasse slap fantasien løs på skibet 

Selvom børnene er en del yngre end uddannede arkitekter, så har de en masse ideer til, hvordan havnen skal se ud.

- Børn er fantastiske. De har masser af gode ideer, og deres hjerne er fyldt med kreativitet. Vi vil gerne have, at de danske havne skal være mere eventyrlige, så selvfølgelig skal børnene hjælpe os med det, siger Stinne Dyssel Engel.

I dag besøgte en skoleklasse fra Ullerup Bæk Skolen i Fredericia skibet. 10-årige Marie Frederiksen var en af dem, der gav fantasien frit løb. På hendes drømmehavn står der en stor vandrutsjebane med et klatrestativ, og så skal der være et toilet under det.

- Jeg synes, der mangler nogle toiletter på havnen, siger Marie Frederiksen til TV SYD.

Selvom det er sjovt at lave modellerne, så tror hun ikke, at hendes model bliver til virkelighed.

- Jeg tror ikke rigtig, man kan bygge en 20 meter høj vandrutsjebane med klatrestativ, siger Marie Frederiksen.

M/S Bibiana ligger i Fredericia Havn til og med på søndag.