TV der bevæger dig

Sønderborg i fint selskab

Viceborgmester Aase Nyegaard deltager i dag og i morgen i Energy Cities' årsmøde i Bruxelles.

Sønderborgs store engagement i grøn teknologi får i disse dage stor opmærksomhed i Bruxelles.

Viceborgmester Aase Nyegaard deltager i dag og i morgen i Energy Cities? årsmøde i Bruxelles, hvor hun skal komme med oplæg om Sønderborgs vej til samarbejdsaftalen med Haiyan i Kina.

Lokale lederes indsats for en bæredygtig fremtid og deres samarbejde på tværs af grænser er temaet for dette års ?annual rendezvous? i Energy Cities, som finder sted torsdag og fredag i Bruxelles.

Meningen med årsmøderne er at være platform for netværk og udveksling af viden og erfaringen inden for energi-omstillingen. I beskrivelsen af årets tema hedder det, at lokale ledere er møder stadigt stigende krav i forhold til at omstille samfundet til brug af bæredygtig energi ? og i denne proces er behovet for kreativitet og udveksling af brugbare løsninger ubegrænset. Årsmødet i år sætter fokus på indsatser, der virker.

- Her kommer vi ind i billedet med den aftale med Haiyan i Kina, som blev grundlagt sidste år med Haiyans besøg i Sønderborg. Samarbejdet er siden blevet meget konkret med levering af grøn teknologi til tre showcases i Kina, som realiseres allerede i år og næste år. Det vil jeg gerne fortælle om ? for begrænsning af CO2 er en global udfordring, som vi kun kan løse sammen. Når vi i Sønderborg engagerer os voldsomt i dette, er det selvfølgelig også i et helt lokalt perspektiv, nemlig fordi vi ser eksportmuligheder i det ? og dermed vækst, udvikling og arbejdspladser i Sønderborg, siger viceborgmester Aase Nyegaard.

Panelet tæller desuden borgmestre/viceborgmestre fra byer i bl.a. England, Holland, Spanien, Belgien, Frankrig og Tyskland, samt eksperter fra EU og USA.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden