Sønderjyllands bedste lærling

Jonas Erichsen fra Sønderborg blev i dag uddannet mekaniker, og det blev fejret. Han blev på sin sidste uddannelses-dag udnævnt til årets bedste sønderjyske lærling.

Bag udnævnelsen står Dansk Industri, som overrakte lærlinge-prisen i eftermiddag på Sølyst Kro i Aabenraa. 

Jonas Erichsen har stået i lære hos Bil & CO A/S. I indstillingen fra Bil & CO fremhæves det bl.a., at Jonas Erichsen er et "naturtalent, som meget hurtigt tilegnede sig samme kompetencer som en udlært mekaniker". Han er en "fantastisk holdspiller", og at han kun har haft en enkelt sygedag i sin læretid.

Dem er der brug for

Vognmand Mogens Therkelsen, formand for DI Sønderjylland, understregede, at det er typer som Jonas, der skal være med til at sikre områdets overlevelse. Derfor opfordrer han virksomhederne til at tage lærlinge, også selvom ordre-bøgerne er tynde.

- Vi ved, at dygtige faglærte er et meget vigtige i dag og vil være det i fremtiden, hvis vores virksomheder skal klare sig i den globale konkurrence. Det er nu, vi skal have uddannet dygtige unge i det private erhvervsliv - personer som Jonas, sagde Mogens Therkelsen.

DI Sønderjyllands Lærlinge Pris gives til en lærling, som under sin læretid har ydet en særlig indsats både fagligt og socialt. Med hæderen følger et diplom samt et ur.