Soldaterforening: Vi har brug for afklaring om kaserner

Soldaterne betaler prisen, når politikerne nøler med en beslutning om kasernelukninger, lyder det fra soldaterforeningen.

Det er ganske enkelt ikke godt nok, at politikerne endnu engang har udskudt en afgørelse om, hvilke af landets kaserner der skal lukkes.

Dermed fortsætter utrygheden nemlig for de ansatte i forsvaret og deres familier, som venter på afklaring, om de skal flyttes eller helt mister deres job, lyder det fra Flemming Vinther, formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening.

- Jeg er helt på det rene med, at nogle af vores medlemmer bliver skuffede, når udmeldingen kommer. Men det skal holdes op imod den usikkerhed og utryghed, som der lige nu er for de ansatte i forsvaret og deres familier derhjemme.

- Jeg kan simpelthen ikke opfordre kraftigt nok til, at man ser at få sat sig til bordet og får afsluttet de her forhandlinger, siger han til Ritzau.

Han påpeger samtidig, at udskydelsen skaber forsinkelser for andre dele af forsvarsforliget, så de planlagte besparelser skal ske på kortere tid.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) havde håbet at lande en aftale i denne uge, men den plan måtte han opgive efter et forhandlingsmøde idag.

En endelig afklaring er nu skubbet mindst to uger frem i tiden, da Folketingets Forsvarsudvalg hele næste uge er på studierejse i Australien.

Forhandlingerne om kasernelukninger startede allerede sidste efterår, og de blev genstartet i sidste uge, da forsvarschef Peter Bartram afleverede en indstilling om, at fem kaserner skal lukkes.

Flemming Vinther har dog meget svært ved at forstå, hvorfor politikerne har brug for mere betænkningstid for at træffe en afgørelse.

- Jeg er med på, at den militærfaglige vurdering fra forsvarschefen er ny for dem. Men jeg går da ud fra, at de både har tænkt over og drøftet internt i mellemtiden, hvad er vores holdning til det her. Det er ikke fuldstændig nyt land, der bliver betrådt, siger han.

Soldaterformanden har ingen holdning til, hvilke kaserner der skal lukkes, eller om søværnet og flyvevåbnet også skal hives med ind i spareplanen, som Venstre og Konservative ønsker.

- Jeg synes sådan set bare, at politikerne skal se at blive enige med sig selv om, hvor meget eller hvor lidt de vil bringe i spil, og så se at få truffet en beslutning. Det er dem selv, der trækker de her grænser, det er ikke os, siger Flemming Vinther.