Sommerhusgæster skal kunne surfe hurtigere

Turister skal kunne surfe hurtigere, når de bor i sommerhuse fra Blåvand til Bork ved Vestkysten.Altså surfe på Internettet. I løbet af foråret vil i alt 9500 sommerhuse få adgang til fiberbredbånd fra SE.

Det sydjyske energiselskab vil frem til sommerferien grave fibernet ned i 67 områder fra Blåvand over Vejers til Bork ved Ringkøbing Fjord plus sommerhuse på Sydals. Selskabet håber, at det vil fremme turismen i det syd- og sønderjyske.

- Vore gæster stiller i stigende grad krav om adgang til bredbåndsforbindelser med højere hastigheder i sommerhuse og feriecentre, og det er vores ambition at tilbyde den bedste digitale infrastruktur inden for dansk kystturisme, siger Colin Seymour, turistchef ved Varde Erhvervs- og Turistråd.

- Med fiberbredbånd får gæsterne samme eller bedre forbindelse end hjemme, og vi kan øge promoveringen af lokalområdernes tilbud og attraktioner online. Samtidig giver det masser af omtale på de sociale medier via gæsterne, og den slags reklame tager vi imod med kyshånd.

For energi-selskabet tæller det meget, at mange er vant til hurtigt internet derhjemme og på arbejde. Og fiberbredbånd vil også være et godt tilbud for udlejerne.

- Rigtig mange af de daglige frustrationer og opkald er fra kunder, som ikke kan komme på internettet eller mangler tv signal, forklarer direktør Birthe Høst, Feriepartner, Bork. Disse opkald ser vi frem til, bliver minimeret når der kommer fiberbredbånd til Bork. Det betyder mere tilfredse gæster og samtidig giver det os en ny feature i forhold til markedsføring af vores huse. Der bliver kort sagt mindre at bekymre sig om, og gode muligheder for at øge udlejningsperioden for sommerhusene betragteligt.

SE graver i øjeblikket fibernet ned i fire sommerhusområdet ? og satser på at være færdige inden maj.

- For SE er det vigtigt at give noget tilbage til lokalsamfundet. Og i det Syd og Sønderjyske er turismen en stor del af indtjeningsgrundlaget for rigtigt mange, forklarer koncerndirektør Lars Andreasen, SE Telecom. Den industri vil vi gerne være med til at fremme, og derfor sætter vi fokus på, at levere fiberbredbånd både til sommerhusområder og feriecentre rundt om i regionen.

 

Fakta:

Nye Fiber udrulninger i 2014

Blåvand: 1149 Sommerhuse

Vejers: 1227 Sommerhuse

Bork: 1438 Sommerhuse

Syd Als: 732 Sommerhuse

I alt 4.546 nye sommerhuse i Vejers, Blåvand, Syd Als og Bork får

mulighed for fiber i foråret 2014

I maj 2014 har over 9500 sommerhuse adgang til fiberbredbånd i SEs
forsyningsområde