Statsminister henter inspiration i Horsens

Helle Thorning-Schmidt (S) besøger tirsdag den tekniske skole Learnmark i Horsens for at tale om uddannelse med eleverne.

Det er Helle Thorning-Schmidt, der selv har henvendt sig, fordi hun ønsker at tale om de tekniske erhvervsuddannelser. Hun skal derfor se forskellige værksteder på skolen og møde elever og lærere, der kan fortælle om uddannelsernes indhold samt praktik- og fremtidsmuligheder.

Skolens direktør, Hans Werner Jacobsen, er glad for, at Helle Thorning-Schmidts besøg.

- Vi skal tale erhvervsuddannelserne op. Jeg hører desværre ofte det modsatte, og jeg tror, det er en af årsagerne til, at mange unge i dag fravælger at blive håndværker. Jeg håber, at Helle Thorning-Schmidts besøg kan sætte fokus på f.eks. industriteknikere, tømrere og elektrikere, der dagligt arbejder med matematik på et niveau, som nemt kan matche gymnasiernes, siger Hans Werner Jacobsen i en pressemeddelelse fra skolen.

Kvalitetsudvikling
Han ser frem til at fortælle statsministeren om, hvordan skolen arbejder med at gøre de tekniske erhvervsuddannelser mere attraktive for de unge.

- Vi sætter i dette skoleår særligt fokus på tre områder på de tekniske erhvervsuddannelser. Vi vil motivere og hjælpe flere til at tage en del af deres erhvervsuddannelse i udlandet. Vi vil inddrage innovation som en mere aktiv del af undervisningen, som blandt andet sker gennem et nyt innovations-valgfag i samarbejde med de merkantile erhvervsuddannelser (HG), og vi arbejder i øjeblikket på et spændende tiltag, der skal tiltrække flere fagligt stærke elever, der f.eks. kan kombinere deres studentereksamen med en teknisk erhvervsuddannelse, fortæller Hans Werner Jacobsen.

Learnmark Horsens er blandt landets bedste til at finde praktikpladser til eleverne, men man er opmærksom på, at det kræver en ekstra indsats, hvis man vil blive ved med at være det.