TV der bevæger dig

Stem og vind

Med udspring i Esbjerg søsættes tirsdag en kampagne, som via ugeaviser over hele landet, skal lokke vælgere med en skattefri præmie på 250.000 kroner. Man skal stemme ved kommunal- og regionsrådsvalget 19. november for at have en chance.

Baggrunden for kampagnen, som har titlen Stem & Vind, er den lave stemmeprocent på 65,8 procent ved kommunal- og regionsrådsvalgene i 2009.

- Op mod 1,5 millioner danskere stemte ikke i 2009. Det kan vi ikke være bekendt i et af verdens mest demokratiske lande. Vi behandler demokratiet respektløst, når kun seks ud af ti danskere gider stemme, som vi så det i 2009, siger initiativtager til kampagnen, direktør og redaktør Erik Haldan, Ugeavisen Esbjerg.

Det er to ugeaviser, en fond, en brancheforening og ni firmaer, der i fællesskab har sat den kvarte million kroner på spil i kampagnen, som gør nærdemokratiet til en vindersag. Målet er at få flere danskere til at sætte et kryds eller i det mindste at stemme blankt ved kommunal- og regionsrådsvalgene 19. november.

 

FAKTA:

Sådan gør du: For at kunne komme i betragtning til præmien på den kvarte million er det en betingelse, at man har stemt 19. november og deltager i en sms-konkurrencen, man kan læse mere om på en særlig hjemmeside, der har det lokale nærdemokrati som gennemgående tema. Op mod 150 ugeaviser i alle regioner af landet udkommer i denne uge med annoncer og artikler, der viser vej til hjemmesiden, hvor man kan læse, hvad der skal til for at deltage i sms-konkurrencen. Blandt deltagerne i sms-konkurrencen trækkes en finaledeltager i hver af landets fem regioner. Og blandt disse fem regionsvindere trækkes der lod om hovedpræmien på 250.000 skattefrie kroner.

Ingen politikere eller partier er involveret i kampagnen. Alle bag kampagnen betragter den som en fælles mission til gavn for nærdemokratiet. Ingen har modtaget nogen betaling for noget. Kun staten kræver en afgift på 15 procent af præmiesummen. Den post betaler arrangørerne, så der er en kvart million til den heldige vind.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden