TV der bevæger dig

Store master sender minister i samråd

Masterne kommer til at være til stor gene, mener kritikerne. Foto: Energinet

Enhedslisten kræver svar fra Energiminister Lars Christian Lilleholt i forbindelse med planerne om at opføre højspændingsmaster i Vest- og Sønderjylland.

De massive protester fra beboere og borgmestre får nu Enhedslistens Henning Hyllested til at indkalde til samråd i sagen.

Kravet er, at de højspændingsledninger, som skal opføres fra Holstebro i nord til Tønder i syd, skal graves ned i jorden.

Ifølge Henning Hyllested er det på tide, at ministeren kommer ud af busken og gør det klart, om han og forligspartierne vil følge borgernes krav, om at kablerne kommer ned i jorden.

- Det er helt tydeligt, at de massive protester fra borgerne kommer bag på politikerne. Og nogle af dem er på vildt tilbagetog, siger Henning Hyllested.

Læs også Lars er bekymret over udsigt til høje master

Masser af protester

Planerne om at opføre højspændingsledningerne har skabt masser af debat og usikkerhed. Nu mener Enhedslisten, at der skal træffes en afgørelse, så borgerne ikke skal vente i uvished.

Også flere folketingspolitikere fra andre partier mener, at der nu skal findes en løsning. Det gælder flere socialdemokrater valgt i TV SYDs sendeområde, men det gælder også Venstre-politikerne Carl Holst, Hans Christian Schmidt og Anni Matthiesen.

Henning Hyllested satser på, at samrådet kan blive afholdt inden hele landet går på sommerferie.

Læs også Minister indkalder til forhandlinger om kritiserede højspændingsmaster

 

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu