TV der bevæger dig

Storkeunge død - kun én tilbage i reden

00:27

Trist nyhed fra storkereden i Smedager. Der er nu kun én storkeunge tilbage, da den mindste unge er død. Video: Storkene.dk

Endnu en trist nyhed har ramt storkereden i Smedager tirsdag morgen. Den mindste unge er død. Dermed er der kun én storkeunge tilbage.

Det har ikke været let i storkereden i Smedager i år. Og tirsdag ramte endnu en trist nyhed. Den lille storkeunge, hvis æg klækkede for seks dage siden, er nu død, melder Mogens Lange fra Storkene.dk til TV SYD.

- Det har virkelig bare ikke været nemt i år, siger Mogens Lange nedslået.

Dermed er der kun en enkelt storkeunge tilbage i reden nær Aabenraa.

- Årsagen er fornemtlig de store mængder regn, der kom mandag. Det er den mest sandsynlige årsag. Men der er selvfølgelig også noget andet, som kan have medvirket til den lille unges død, siger Mogens Lange.

Storkefar Tommy har nemlig i længe haft problemer med benet. Derfor har han fået antibiotika igennem foderet. Men når den gylper det op, spiser ungerne af det.

- Tommy fik en stor dosis mandag, fordi det simpelhen var kritisk med ham nu. Og hvis han for alvor bliver syg, så er ungerne i fare.

Mogens Lange forklarer, at hvis Tommy ikke bliver rask, så vil han ikke vende tilbage til reden. Dermed må Annika forlade reden for at hente mad til den sidste unge, og det betyder, at den vil ligge alene og ubeskyttet.

- Det er en kamp i år. Det er bare så vigtigt, at der kommer succes i reden. Det vil sige, at den sidste unge nu flyver derfra. For hvis den heller ikke overlever, så får vi ikke besøg af Tommy og Annika til næste år, forklarer Mogens Lange.

Den positive nyhed er dog, at Tommy er i bedring.

Den døde unge blev smidt ud af reden tirsdag ved 14-tiden.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden