TV der bevæger dig

Sværere at bekæmpe salmonella

Det er blevet meget sværere at bekæmpe salmonella i grisekød.

Salmonella-bakterier i grise er blevet meget mere besværlige at bekæmpe.

Andelen af salmonella, der kan bekæmpes med al antibiotika, er styrtdykket.

Det viser en ny rapport fra Veterinærinstituttet, Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut.

Udviklingen er voldsom.

Det skyldes, at en ny salmonellabakterie er kommet til landet.

- I år er den meget dominerende i dansk svinekød, siger Helle Korsgaard, forsker ved DTU Fødevareinstituttet, til Berlingske.

I dag indeholder ca. 1,3 pct. af svinekød i supermarkederne salmonella.S

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden