Dommer: Det begyndte hjemme i stuerne hos de amerikanske fruer

Christel Seyfarth er den ene af to dommere i Den Store Strikkedyst sæson 3.

Hardcore strikkere behøver ingen introduktion til Christel Seyfarth.  Navnet giver dem straks associationer til farvestrålende mønstre og design inspireret af havet, himlen og naturen især på Fanø.  Christel lever i dag af det, der begyndte som hobby.

Christel Seyfarth er atter dommer i Den Store Strikkedyst.
Christel Seyfarth er atter dommer i Den Store Strikkedyst.
Foto: Wasabi Film

Hun har forretning med egne strikvarer og strikkekit, hun arrangerer hvert år Fanø Strikkefestival, der besøges af op til 10.000 – flest kvindelige – gæster.  Samme strikkefestival har hun koncept-solgt til Skotland, hvor den første skotske festival skal holdes i slutningen af september i år.

Christel tager sig af planlægningen, og skotterne tager sig af det praktiske. Dette koncept er også på vej i Island og Norge. Hun rejser verden rundt og holder foredrag og workshops, og i tre sæsoner har hun været dommer i tv-programmerne ”Den store Strikkedyst” på TV SYD PLUS. 

Christel Seyfarth er atter dommer i Den Store Strikkedyst.
Christel Seyfarth er atter dommer i Den Store Strikkedyst.
Foto: Wasabi Film

Strikkende housewives
Det var ikke en appelsin, der bare faldt ned i hendes (strikkede) turban. Det krævede hårdt arbejde og så en portion held til at ramme trenden på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Men det hele begyndte faktisk med homeparties i USA.

Christel Seyfarth er uddannet korrespondent, og som ung arbejdede hun som sekretær i København. Ved siden af havde hun et firma, hvor 20 kvinder strikkede modeller af de mønstre, hun designede. De færdige modeller tog hun med til USA, hvor hun brugte netværket fra tiden som udvekslingsstudent. Hun fik de amerikanske housewives til at holde et homeparty, og her solgte hun sine strikvarer.  

Christel Seyfarth

Alder:          59 år
By:                 Fanø

Når jeg strikker, så…
forsvinder jeg ind i min egen verden. Jeg tænker på alt muligt mellem himmel og jord, mens den ene maske følger den næste. Nogen gange tænker jeg slet ikke, men er opslugt af, hvad der foregår mellem mine hænder. Jeg bliver meget MINDFUL, når jeg strikker.
Jeg er med i den store strikkedyst, fordi…
det simpelthen er et fantastisk program for alle strikkere. Ideen om at lave et program med dette emne er genial. Strikkerne har siddet hjemme foran TV’et i årevis og strikket, der har ikke været super meget status i at strikke, og nu har vi mulighed for at vise, at strik KAN være kunst, og hvis det ikke svinger sig helt op på det niveau, så er det godt håndværk, der kræver sin kvinde. 
Når jeg køber mere garn, siger min familie…
ingenting!
Det, der karakteriserer mig som strikker er, at jeg….
er sindssyg farveglad – og frygtløs, når jeg blander farver og mønstre.
Det strikketøj, som jeg er allermest stolt af, er….
det, jeg har på pindene lige nu – her er der virkelig ”flower power” på drengen…
Det helt specielle ved strikkere er, at de…
ved, at strik gør dem rolige og at når alt bimler og bamler omkring én, så er redningen vores strikketøj. De har en passion med deres strik, som fungerer som en slags narkotika – de venter ikke med at strikke, til de bliver gamle og har tid – de griber strikketøjet NU!
Skal jeg forkæle mig selv…
så går jeg i gang med et nyt projekt, selvom jeg har et par stykker kørende allerede. 
Hvis jeg måtte tage tre ting med på en øde ø, skulle det være…
alt mit garn, en tegneblok – og en kasse rødvin (regner med at skulle blive der længe?)
Hvis jeg skal nævne et forbillede, må det være...
Kirsten Hoffstätter, som opfandt HØNSESTRIK. Hun fik mig for alvor i gang med at strikke mønsterstrik og smide alle hæmninger overbord. Det har fulgt mig lige siden.
Min bedste egenskab er…
at jeg elsker min familie – og at jeg trods alt prioriterer dem langt højere end mit strikketøj.
Jeg kunne godt drømme om, at jeg var mere…
glad for grøntsager end kager.
Hvis der er noget, jeg vil ønske for fremtiden, så er det…
at Den Store Strikkedyst må blive verdenskendt! Den er fuldt på højde med f.eks. Den store Bagedyst.