TV der bevæger dig

.josh-art-headings{ width:100%; border-radius: 20px; }

Fanø: Telebussen må nu køre fra kantsten til kantsten

I den første tid kørte telebussen alene fra og til de stoppesteder, som øens rutebil også kører fra. Det skabte kritik fra bl.a. Ældre Sagen Foto: John Melin, TV SYD

Der er godt nyt til borgerne på Fanø, der er kommet i klemme, efter at øen er uden taxakørsel.

Siden august har Fanø været uden taxa-dækning. Det har givet problemer for de ø-boere, der ikke selv har bil. Fanø Kommune har derfor etableret en telebus-ordning.

Læs også Slut med Fanø Taxi. Kommune inddrager bevilling

I den første tid kørte telebussen alene fra og til de stoppesteder, som øens rutebil også kører fra. Det skabte kritik fra blandet andet Ældre Sagen, da mange af deres medlemmer ikke selv kan gå til et stoppested, der måske ligger over en kilometer fra deres bopæl.

Nu har Fanøs borgmester Sofie Valbjørn, (Alternativet), fundet en løsning sammen med Transportministeriet, der har gransket reglerne for telebusdrift en ekstra gang.

- Det viser sig, at vi gerne må tilbyde telebus-transport fra kantsten til kantsten. Det vil eksempelvis sige fra kantstenen ved biografen og hjem til kantstenen ved borgerens bopæl. På den måde bliver telebussen mere anvendelig, siger borgmester Sofie Valbjørn til TV SYD.

Hun understreger, at telebussen ikke er en taxa, så der kan være ventetid, og flere borgere, der skal samme vej, må følges ad.

Læs også Uden taxa må Kirsten blive hjemme

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu