TV der bevæger dig

Transitgården i Padborg er solgt

Sådan tog den første udgave af Transitgården sig ud. Billedet er taget omkring 1960.

Den kendte Padborg-ejendom Transitgården, som tidligere har været et yndet stop for især den internationale lastbiltrafik, er solgt til et vognmandsfirma.

Anpartsselskabet bag Transitgården i Padborg godkendte på generalforsamlingen tidligere på måneden et salg af anparterne i selskabet til transportvirksomheden Kurt Beier A/S.

Ejerkredsen har hidtil bestået af organisationerne ITD, Dansk Transport og Logistik samt Dansk Møbeltransport Forening.

Transitgården har i årtier været drevet som tankstation, cafeteria mv., men forpagteren Q8 valgte i 2010 at ophøre med driften.
Den nye ejer har i en årrække været lejer af dele af ejendommen, først hos Q8 og siden i direkte aftale med ejerne.

Åbnet i 1957

Transitgården blev indviet i 1957. Dengang lå bygningerne i Kruså. Med både servicestation, omlade- og vaskeplads, toldkontrol og FDE-kontor blev stedet hurtigt samlingspunkt for eksportvognmændene.

Da motorvej E45 til den tyske grænse stod færdig i 1978, lå Transitgården forkert, fordi det nye dansk/tyske toldområde var i Padborg. Et nyt Transitgården stod derfor klar i Padborg omkring 1980.
Det nye transitgårdsanlæg var i løbet af 1980?erne og 1990?erne den plet i Danmark, hvor flest eksportchauffører mødtes over en kop kaffe, før turen gik sydover.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden