TV der bevæger dig

Tysk i 0. klasse er en succes

Tyske gloser skal være hverdag for Sønderborgs 0. klasse børn. Torsdag var lærerne på kursus. Foto: Troels Sørensen TV SYD

Skolelærere i Sønderborg Kommune lærer at undervise 0. klasser i tysk. Foto: Troels Sørensen TV SYD

Tyske gloser skal være hverdag for Sønderborgs 0. klasse børn. Foto: Troels Sørensen TV SYD

tidlig tysk bliver hverdag fra 0. klasse fra næste skoleår i Sønderborg Kommune. Foto: Troels Sørensen TV SYD

sønderborg lærer på kursus i at undervise 0. klasser i tysk. Det bliver virkelighed efter sommerferien. Foto: Troels Sørensen TV SYD

1 af 5

I et år har de mindste i Tønders skolesystem haft tysk. Det går forrygende. Ungerne aner ikke, hvor gode de er, siger skoleleder.

Efter sommerferien skal børn i Sønderborg kommune til at lære tysk allerede fra o. klasse. Det bliver formentligt en succes. Det viser erfaringer fra Tønder Kommune, som siden dette skoleårs begyndelse har gjort det, og det går som en leg.

Det siger leder af Møgeltønder Skole, Marit Beckmann til TV SYD:

Det mest positive er, at børnene ingen forbehold har. De kører bare livet løs og det smitter til deres små søskende, som pludselig siger guten morgen til mig i skolegården. Og inden længe vil de opdage nogle sammenhænge til engelsk og dansk, siger Marit Beckmann og tilføjer, at børnene slet ikke aner, hvor meget de allerede kan.

-Vi har lavet nogle test på dem, og de sprænger rammen, så det er kun positivt. Nu mangler vi bare nogle tysklærere, siger hun.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden