TV der bevæger dig

Tyskerne vender tilbage til sommerhusene

Der er igen kommet kø ved udlejningsskranken.

Færre danskere, svenskere og nordmænd i de danske sommerhuse i juli i år. Til gengæld vender tyskerne tilbage i stort tal.

De tyske turister er i stor stil vendt tilbage til de danske sommerhuse denne sommer. Det viser en hel ny opgørelse fra Danmarks Statistik over antallet af overnatninger i turistbranchen i den varme juli måned i år.

De tyske overnatninger steg i år med 194.000 eller 12 procent sammenlignet med juli sidste år og var på det højeste niveau for en juli måned, siden statistikken i 2004 første gang blev opgjort på månedsbasis. Samtidig lejede lidt færre danskere et sommerhus og færre nordmænd og svenskere holdt ferie i et dansk sommerhus.

Faldet i svenske og norske overnatninger i feriehuse skal dog ses i lyset af, at hoteller, feriecentre og campingpladser i juli 2010 alle oplevede en stigning i svenske og norske overnatninger.

Stigning på tre procent

Samlet set steg antallet af overnatninger i de danske sommerhuse i juli med tre procent i forhold til juli 2009.

Sommerhusudlejernes Brancheforening vurderer, at den gode juli måned kan rette op på et ellers noget sløjt år.

- Juli måned var den bedste nogensinde. Det er med til at løfte et år, som ellers har været skidt. I juli fyldte vi alle huse, og vi har stadig det paradoksale problem, at vi kunne have brugt flere huse i den periode, siger Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Allerede nu vurderer foreningen ud fra bookingtal fra udlejningsbureauerne, at august ikke tegner så godt - formentlig spiller vejret her også en rolle. Og 31. juli var der i alt 10.000 eller syv procent færre bookede husuger for resten af året end på tilsvarende tidspunkt i 2009.

- Men jeg tror, at vi generelt har nået et vendepunkt, og vi håber, at dette år går i nul eller giver et lille plus, og så tegner det lyst for næste år, siger Carlos Villaro Lassen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden