Underskriftindsamling for Grindstedbanen

Håbet om at genoplive Grindstedbanen lever. Nu har Grindstedbanens Venner og Rådet for Bæredygtig Trafik startet en underskriftindsamling, der skal få togdriften tilbage på sporet.

Det er talsmanden for Grindstedbanen Venner, Richard Bruns, der bl.a. på TV SYD's facebookside opfordrer borgere i området til at stå sammen og skrive under på, at jernbanen skal bevares.

- Det er det, der kan gøre forskellen på, om vi kan holde på de unge i Grindsted og trække nye familier til, siger Richard Bruns til TV SYD.

Ifølge Richard Bruns tager det i dag 1 time og et kvarter til 2 timer at køre med bus til de forskellige uddannelser i Esbjerg. Med toget vil turen kunne turen gøres på 40 - 45 minutter, da der i forvejen er trinbrætter ved flere af skolerne i Esbjerg.

Samtidig vil familier langs banen kunne slippe for udgiften til en ekstra bil, som for langt de fleste ellers er nødvendig for at kunne komme til og fra arbejde.

- Det har så stor betydning for mulighederne for at etablere sig her i området, og så vil det udvikle den bæredygtige trafik, så jeg håber virkelig det lykkes at få bred opbakning til at genoptage persontrafikken, lyder det fra Richard Bruns.

Alle underskrifterne vil blive overdraget til transportminister Magnus Heunicke (S).

 

FAKTA:

Grindstedbanen blev lukket i maj 2012 af BaneDanmark, der ikke fandt det rentabelt at bruge 30 millioner kroner på at vedligeholde skinnenettet.

 

 

Se video fra sidste officielle tur på Grindstedbanen:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.