TV der bevæger dig

Unge i Esbjerg frygter livsfarlig narko

06:10

Værtshusgæster risikerer at blive forgiftet med afløbsrens. (Foto: Colourbox).

1 af 2

Unge i Esbjerg frygter, at de bliver forgiftet af en form for syre, som ukendte gerningsmænd hælder i deres drinks, når de går på diskotek eller værtshus.

- Jeg var i byen med en veninde, pludselig og uden varsel blev jeg rigtig dårlig. Jeg var ikke kommet hjem, hvis min veninde ikke havde hjulpet mig, fortæller Marianne Meincke, 34 år.

- Jeg plejer at kunne mærke, når jeg ikke kan drikke mere, men her var der absolut ingen advarsel. Skræmmende, tilføjer hun.

Adskillige unge i Esbjerg udveksler lignende beretninger på Facebook. De er overbevist om, at de er blevet ofre for ukendte gerningsmænd, der i et ubevogtet øjeblik hælder en form for narko i deres drinks.

Faldt om i bybus

I september faldt to 23-årige i Kolding bevidstløse om i en bybus i Kolding, hvorefter de blev indlagt på et sygehus med ætsninger i halsen og maven. De havde indtaget en blanding af kaustisk soda, sprit og eddike. De forskellige stoffer, som de fleste husstande har stående, indgår i opskriften på såkaldt flydende ecstasy.

Lokalpolitiet i Kolding sporede den kunstige narko til en 39-årig mand, der stadig havde en halv liter. Manden er sigtet for overtrædelse af narko-lovgivningen.

Motivet til at hælde narko i folks drinks på værtshuse og diskoteker er kendt.

- Gerningsmændene vil enten røve dem eller udnytte dem seksuelt, siger lederen af lokalpolitiet i Kolding, vicepolitiinspektør Verner Pedersen.

Stofferne i den kunstige narko minder om afløbsrens, der kan ætse hul i spiserøret og mavesækken.

- Her advarer unge i Esbjerg hinanden mod forgiftede drinks på Facebook.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden