TV der bevæger dig

Unge i Esbjerg frygter livsfarlig narko

Unge i Esbjerg frygter, at de bliver forgiftet af en form for syre, som ukendte gerningsmænd hælder i deres drinks, når de går på diskotek eller værtshus.

06:10

Værtshusgæster risikerer at blive forgiftet med afløbsrens. (Foto: Colourbox).

1 af 2

- Jeg var i byen med en veninde, pludselig og uden varsel blev jeg rigtig dårlig. Jeg var ikke kommet hjem, hvis min veninde ikke havde hjulpet mig, fortæller Marianne Meincke, 34 år.

- Jeg plejer at kunne mærke, når jeg ikke kan drikke mere, men her var der absolut ingen advarsel. Skræmmende, tilføjer hun.

Adskillige unge i Esbjerg udveksler lignende beretninger på Facebook. De er overbevist om, at de er blevet ofre for ukendte gerningsmænd, der i et ubevogtet øjeblik hælder en form for narko i deres drinks.

Faldt om i bybus

I september faldt to 23-årige i Kolding bevidstløse om i en bybus i Kolding, hvorefter de blev indlagt på et sygehus med ætsninger i halsen og maven. De havde indtaget en blanding af kaustisk soda, sprit og eddike. De forskellige stoffer, som de fleste husstande har stående, indgår i opskriften på såkaldt flydende ecstasy.

Lokalpolitiet i Kolding sporede den kunstige narko til en 39-årig mand, der stadig havde en halv liter. Manden er sigtet for overtrædelse af narko-lovgivningen.

Motivet til at hælde narko i folks drinks på værtshuse og diskoteker er kendt.

- Gerningsmændene vil enten røve dem eller udnytte dem seksuelt, siger lederen af lokalpolitiet i Kolding, vicepolitiinspektør Verner Pedersen.

Stofferne i den kunstige narko minder om afløbsrens, der kan ætse hul i spiserøret og mavesækken.

- Her advarer unge i Esbjerg hinanden mod forgiftede drinks på Facebook.