Unge piger på glatis i Vojens

Frøs Arena er i denne weekend overtaget af høj musik og lyden af skøjter, der skærer henover isen. Der er konkurrence for kunstskøjteløberne.

Spotlight får både pailletter og is til at glitre. Musikken får kjolen og skøjterne henover isen til at svinge.

quote

Det er sjovt. Det synes jeg altid.

Veronica Peach Fay Nygaard Kristensen, kunstskøjteløber, Givskud

Derfor er begge ting to meget vigtige ingredienser, når der i denne weekend afholdes konkurrence i kunstskøjteløb i Frøs Arena.

Det er den årlige konkurrence Danmarks Cup, der løber af stablen i weekenden. Den afholdes i samarbejde med Dansk Skøjte Union, og i år er det altså Vojens Skøjteklubs tur til at give kunstskøjteløberne is under skøjterne.

174 par skøjter rammer isen

Kunstskøjteløbere fra 16 klubber i hele Danmark er med i håb om at stå øverst på sejrsskamlen. I alt er 174 skøjteløbere i forskellige kategorier tilmeldt konkurrencen.

Én af de 174 er 14-årige Veronica Peach Fay Nygaard Kristensen fra Givskud. Hun har skøjtet, siden hun var to år gammel, så skøjtekonkurrencer er ikke noget nyt for hende. Alligevel nyder hun stadig at deltage:

- Det er sjovt. Det synes jeg altid. Man er lidt spændt, og man glæder sig til det, siger Veronica til TV SYD, efter hun var på isen.

Dommerne sidder under løbene meget koncentreret. De skal sammenligne vurderinger efterfølgende.
Dommerne sidder under løbene meget koncentreret. De skal sammenligne vurderinger efterfølgende.
Foto: John Melin, TV SYD

Skøjteløberne har tre minutter til at vise dommerne, hvor flot de kan springe og lave piruetter. Derefter voterer dommerne, og så får løberen point. Da Veronica trådte af isen lå hun på en tredje plads.

- Det er fedt, man vil jo gerne på podiet, griner Veronica, der selvfølgelig håber på at holde placeringen dagen ud.

Ikke kun for konkurrenceløberne

Det er ikke kun en konkurrence-weekend. For Vojens Skøjteklub er det også en weekend med hårdt arbejde og sammenhold.

Malene Iskov, der er formand i Vojens Skøjteklub, fortæller til TV SYD, at alle klubbens medlemmer har hjulpet for at få weekendens arrangement på benene.

- Som klub giver det jo en fællesskabsoplevelse at skulle arrangere sådan noget og stå sammen om at arrangere det. Alle vores skøjteløbere har en funktion. (…) Det får klubben til at stå sammen, så det er rigtig godt, forklarer formanden.

Blandt arbejdsopgaverne til klubbens egne skøjteløbere er en bod og en tombola, og så skal blomster, der kastes ned på isen, samles op.

Vojens Skøjteklub sendt egne løbere på isen som blomsterpiger.
Vojens Skøjteklub sendt egne løbere på isen som blomsterpiger.
Foto: John Melin, TV SYD

Der er stadig mange timer tilbage af weekenden i Frøs Arena, og derfor holder formanden sig hele tiden på dupperne for at sikre, at alt kører, som det har gjort indtil nu:

- Jeg håber jo bare, at det hele flasker sig, som det nu skal, og at alle er glade og tilfredse og har en god oplevelse i Vojens, siger hun.

Konkurrencen er gratis at komme ind og overvære. Dagens program slutter klokken 20.30 og starter igen søndag klokken 8.00 med endelig afslutning klokken 16.15.